Jentas familie ønsker forsoning med sjåførene

13-åringen ble alvorlig kvestet etter to påkjørsler.

PÅKJØRT TO GANGER: Den 13-årige jenta ble påkjørt av to forskjellige biler i nærheten av Slemmestad kapell. Venninnene som var med henne, kunne imidlertid ikke finne henne etter å ha sett henne bli påkjørt første gang, og meldte fra. Foto: JOHNNY OLSEN
PÅKJØRT TO GANGER: Den 13-årige jenta ble påkjørt av to forskjellige biler i nærheten av Slemmestad kapell. Venninnene som var med henne, kunne imidlertid ikke finne henne etter å ha sett henne bli påkjørt første gang, og meldte fra. Foto: JOHNNY OLSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SLEMMESTAD/OSLO (Dagbladet): Mens ei 13-årig jente ligger hardt skadd på sykehus etter å ha blitt påkjørt av to biler og slept flere kilometer av gårde, går familien hennes ut og søker forsoning med sjåførene.

Negativ blogging
De to, en 59-årig mann og en 28 år gammel kvinne, er siktet for uaktsomhet i forbindelse med ulykken, som påførte jenta livstruende skader.

- Det er ikke bare hennes tragedie; det er også to andre tragedier her, sier familien til Dagbladet via rektor ved Slemmestad ungdomsskole, Iver Hole.

Uttalelsen kommer i kjølvannet av at en del bloggere har omtalt de to sjåførene mye i negative ordelag. Også folkesnakket i bygda har fart hardt med dem.

- Vi ønsker ikke å henge ut noen, eller legge skylden på noen - vi ønsker forsoning, sier Slemmestad-familien.

Forsvant
Jenta var på vei hjem fra avslutning ved skolen i går da hun ble påkjørt ved Slemmestad kapell av tankbilen 59-åringen kjørte. Venninner ble sjokkerte vitner til påkjørselen, men kunne ikke finne henne; det var fordi hun ute av syne var påkjørt av 28-åringens personbil og slept av gårde under bilen.

Rektor Hole forteller at den 13-årige jenta er veldig godt likt og har mange venner ved skolen, som har 394 elever, og der også hennes to eldre søsken går.

- Lokalmiljøet her er til de grader preget av det som er skjedd, sier rektoren.

SLEPT FLERE KILOMETER: Jenta ble funnet under den 28-årige kvinnens bil ved hennes hjem i Høymyrmarka i Asker. Kvinnen gikk i sjokk og har vært ute av stand til å la seg avhøre. Foto: TOR KEISER
SLEPT FLERE KILOMETER: Jenta ble funnet under den 28-årige kvinnens bil ved hennes hjem i Høymyrmarka i Asker. Kvinnen gikk i sjokk og har vært ute av stand til å la seg avhøre. Foto: TOR KEISER Vis mer

Skolen står sentralt i bearbeidelsen av ulykken, og har i går og i dag vært åpen for elever og lærere som ønsker å snakke om den grufulle hendelsen.

- Vi vil stå til disposisjon også de to neste ukene, sier rektor Hole, som har løpende kontakt med jentas familie.

Det planlagte avgangsarrangementet for 10. klasse er utsatt til august på grunn av ulykken.

Også kommunens kriseteam er i full beredskap, ikke minst fordi flere av øyenvitnene til hendelsen er barn.

I sjokk
Kriseteamet har også tatt seg av den 28-årige kvinnen, som gikk i sjokk av å finne jenta stygt kvestet under bilen sin, etter at hun hadde parkert hjemme i Høymyrmarka i Asker.

Hun var i går ikke i stand til å bli avhørt, men politiet håper det vil la seg gjøre i dag; forklaringen hennes vil bli sentral i å kartlegge hva som faktisk hendte.

Opptil ti barn og voksne øyenvitner har vært inne til avhør, i tillegg til den 59-årige tankbilsjåføren - som har forklart at han ikke merket påkjørselen, og derfor kjørte videre.

SKOLEN HARDT RAMMET: Slemmestad ungdomsskole er hardt rammet av ulykken; både 13-åringen og hennes to eldre søsken er elever ved skolen. Rektor Iver Hole holder skolen åpen i to uker for elever og lærere som trenger å snakke ut om det som er hendt. MMS-foto: HANS-MARTIN THØMT RUUD
SKOLEN HARDT RAMMET: Slemmestad ungdomsskole er hardt rammet av ulykken; både 13-åringen og hennes to eldre søsken er elever ved skolen. Rektor Iver Hole holder skolen åpen i to uker for elever og lærere som trenger å snakke ut om det som er hendt. MMS-foto: HANS-MARTIN THØMT RUUD Vis mer

Jenta er nå utenfor livsfare, men ligger fortsatt til intensivbehandling ved Ullevål universitetssykehus i Oslo. Hun har alvorlige skader i hodet, ansiktet, brystet og buken, samt bruddskader.

Berømmer familien
Lensmann i Røyken, Erling Arne Meek, berømmer familien for deres klartenkthet i den vanskelige situasjonen.

- Det er fantastisk at de har kapasitet til å tenke slik nå, og at de makter å reflektere rundt dette, sier han til Dagbladet.

Lensmannen sier politiet har gode forhåpninger om å komme til bunns i saken.

- Men vi er avhengige av å få snakket med personbilsjåføren, sier han til Dagbladet.

De to innblandede bilene er tauet inn til Søndre Buskerud politidistrikts tekniske avdeling i Drammen. Kripos begynner arbeidet med å undersøke kjøretøyene på mandag.

TAUET INN: Tankbilen den siktede 59-åringen kjørte, ble funnet ved sementprodusenten Norcems anlegg i Slemmestad. I likhet med den 28-årige kvinnens personbil er den tauet til Drammen for Kripos-undersøkelser. Foto: TOR KEISER
TAUET INN: Tankbilen den siktede 59-åringen kjørte, ble funnet ved sementprodusenten Norcems anlegg i Slemmestad. I likhet med den 28-årige kvinnens personbil er den tauet til Drammen for Kripos-undersøkelser. Foto: TOR KEISER Vis mer