Jentas familie: Tøff belastning

SKIEN (Dagbladet): - Vi har blandede følelser i denne saken i dag. Saken er selvsagt en tøff belastning, sier familien til jenta som skal ha blitt voldtatt på landsmøtet til Fremskrittspartiets Ungdom da hun var 16 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var et sjokk da sexavsløringene kom fram på landsmøtet i Hordaland i helga, selv om det hadde gått rykter om at noe ville bli sagt.

Det er alt familien til den nå 17 år gamle jenta ønsker å si overfor Dagbladet. De viser til advokat Roar Vegsund, som nå ivaretar jentas interesser.

Advokaten og fornærmede skal møte politiet seinere denne uka.

I går besluttet politimester Geir Sønstebø i Telemark politidistrikt å starte etterforskning etter samråd med førstestatsadvokat Arnfinn Hval i Telemark og Vestfold. En gruppe ved politikammeret med sedelighet som spesialfelt skal forestå granskingen. Det er enestående at politikere blir etterforsket for slike sexanklager.

Det er to voldtektsanklager som er kommet fram etter årsmøtet i FpU for et år siden.

- Politiet har rett og plikt til å etterforske slike saker og er ikke avhengig av en anmeldelse, sier Hval.

Det er likevel klart at samarbeid fra fornærmede og andre kan være avgjørende når det skal tas stilling til en eventuell påtale. I saker som dreier seg om voldtekt, står det ofte påstand mot påstand.

På informert hold i politiet får Dagbladet at opplyst at saken skal etterforskes så bredt som mulig.