Jentas far: - Jeg er skuffet, men tror ikke saken er over

Hadde sett for seg strengere straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): Faren til overgrepsofferet i Øygard-saken har, som i tingretten i fjor, fulgt praktisk talt hele rettssaken fra tinghuset på Hamar.

Etter at juryen i forrige uke endte med å frikjenne Øygard på tiltalepunktet som gjaldt ett samleie med jenta mens hun ennå var 13 år, la ikke familien skjul på at de var skuffet over kjennelsen. Når straffeutmålingen for overgrepene begått gjennom 22 måneder mens jenta var 14-15 år i dag ble klar, hadde de håpet at aktors påstand om to og et halvt års fengsel skulle bli tatt til følge.

Resultatet ble altså ett år og tre måneder fengsel

- Skuffet over straffen - Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg er litt skuffet. Jeg hadde sett for meg en strengere straff. Men saken er jo ikke over, sier faren til Dagbladet.

Han tror at aktor kan komme til å anke straffutmålingen - samtidig som det ennå er uklart om også Øygard vil gjøre et siste forsøk på å få dommen opphevet på grunn av påståtte saksbehandlingsfeil.

- Spenningen er høy. Selv hadde jeg håpet at saken skulle bli ferdig i dag, men nå får vi vente i to uker til, sier jentas far.

På tross av skuffelsen over lengden på fengselsstraffen, er han klar på at alle rundt jenta er lettet over at rettsystemet har slått fast at det var hun og ikke Øygard som snakket sant.

Viktig å bli trodd - Jeg tror det er veldig viktig for henne og hele familen - hun er trodd, sier faren.

Han er glad for at dette var den siste dagen han må troppe opp i rettssalen for å støtte jenta. Faren har i to rettsinstanser blant annet måttet høre forholdene rundt skilsmissen med jentas mor bli blåst opp til dimensjoner han på ingen måte har kjent seg igjen i.

- Det har vært veldig tungt, og veldig lange dager. Det har ikke vært lett, man hører veldig mange ting man er uenige med. Men for min del har det etterhvert gått inn det ene øret og ut det andre. Man får filtrert det, sier han til Dagbladet.

- Det blir veldig godt når saken blir helt ferdig. Da skal vi ta oss noen ukers ferie og få lagt dette bak oss, sier faren.