Jente (1) fikk «utilstrekkelig vegansk kosthold». Foreldrene fengslet

Ifølge aktor skal foreldrene ha gitt den lille jenta utilstrekkelig og ensidig vegansk kosthold.

NÆR DØDEN: Den lille jenta var ifølge påtalemyndigheten bare timer fra å dø, grunnet «utilstrekkelig og ensidig vegansk kosthold». Illustrasjonsfoto: Carl Tremblay / America's Test Kitchen via AP / NTB scanpix
NÆR DØDEN: Den lille jenta var ifølge påtalemyndigheten bare timer fra å dø, grunnet «utilstrekkelig og ensidig vegansk kosthold». Illustrasjonsfoto: Carl Tremblay / America's Test Kitchen via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I februar i år slo Drottning Silvias barnesykehus i Göteborg alarm etter at de hadde fått inn en kraftig underernært jente på halvannet år, skriver Aftonbladet.

Ved ankomst til sykehuset veide jenta 6,3 kg, men skulle ifølge medisinske eksperter ha veid mellom 9 og 15 kg for å være normalvektig.

Konsulterte leger med Afrika-erfaring

I forbindelse med etterforskningen uttalte en lege at han aldri har sett et liknende tilfelle tidligere.

- Man får ikke inn et barn med vitaminmangel i Sverige i dag, fortalte en lege, og la til at de konsulterte med leger som hadde vært i Afrika og jobbet med underernærte barn.

Det viste seg etter hvert at foreldrenes livsstilsvalg var svært medvirkende til jentas underernæring.

I avhør har de forklart at de er veganere og ikke har noe fast bosted, men at de flytter mellom venner og bekjente. De anser seg selv som verdensborgere, ikke svenske, og har derfor ikke registrert dattera, som ble født hjemme, hos Skatteverket.

Foreldrene ble tiltalt for grov legemsbeskadigelse, da dattera var kraftig underernært, hadde kjevefraktur og blødning på hjernen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer