Jente (10) påkjørt og drept av rallybil

- Sjåfør og kartleser veldig preget av det som har skjedd i Rally Larvik.

STERKT PREGET:  Rallykjører Andreas Mikkelsen (nærmest) og hans kartleser Ola Fløene (nærmest Mikkelsen) er veldig preget av ulykken i Rally Larvik i dag. Her er rallyduoen fotografert i Rally Hedmark i fjor. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
STERKT PREGET: Rallykjører Andreas Mikkelsen (nærmest) og hans kartleser Ola Fløene (nærmest Mikkelsen) er veldig preget av ulykken i Rally Larvik i dag. Her er rallyduoen fotografert i Rally Hedmark i fjor. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Den 10 år gamle jenta som ble påkjørt av en rallybil i Andebu i morges, døde på stedet. Dette er den første dødsulykken med tilskuere under billøp i Norge på 12 år.

Det var sjåfør Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene som kjørte ulykkesbilen.

- Rallysjåføren og kartleseren er veldig preget av det som har skjedd. De får nå profesjonell krisehjelp, sier pressesjef Hallgeir Raknerud i Rally Larvik til Dagbladet.Det var over 80 biler med i rallyet, og førere, kartlesere og arrangørstaben blir samlet til et felles krisemøte i Stavern i ettermiddag.

Satt i fluktstolUlykken skjedde klokka 09.15 da en av NM-deltakerne i Rally Larvik kjørte av veien i en sving på riksvei 306 i Dalsroa.- Hun satt i en fluktstol utenfor løypa da bilen kjørte ut, sier operasjonsleder Erik Wendelborg til Dagbladet.Politiet kjenner foreløpig ikke til om det var noen form for sikring på ulykkesstedet.Det var andre tilskuere på stedet, men det er ikke meldt om skader.

- Varslet selvIfølge et øyenvitne var det sjåføren selv som varslet AMK.- Han ringte og sa de måtte sende en luftambulanse.  Det tok 50 minutter før det kom noen luftambulanse, forteller vitnet til Dagbladet.Politiet er på stedet og gjør undersøkelser. Samtidig er de i gang med å avhøre vitner.- Vi har snakket med sjåføren og kartleseren, sier Wendelborg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer