Jente (10) voldtatt på skoleveien

Ei ti år gammel Oslo-jente ble utsatt for et alvorlig seksuelt overgrep på vei til Korsvoll skole i dag tidlig. Det samme skjedde like ved for halvannet år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet dreier det seg om en voldtekt, og sannsynligvis ble den fullbyrdet. Jenta var på vei til juleavslutning på skolen, da hun ble overfalt av overgriperen.

- Jenta er nå sammen med sine foreldre på skolens område. Hun er veldig skremt, sa rektor Knut Hedemann til Dagbladet.no kort tid etter overgrepet i dag morges. Jenta ble deretter sendt til Ullevål sykehus for undersøkelser.

Overgrepet skjedde ved ei lekehytte i et skogholt ca. 100-150 meter fra skolen. Hytta ligger 30 meter inn i skogen fra stien barna bruker på vei til skolen. Området gjennomsøkes nå med hund.

Politiet leter etter en antatt gjerningsmann, som skal være rundt 180 cm høy, og i 20-årsalderen. Mannen skal ha på seg en mørk lue med striper og en grønn genser, og snakker godt norsk.

- Rektor skulle advare

Ifølge Aftenposten skal rektor ved Korsvoll skole akkurat ha vært i ferd med å sende ut et rundskriv til foreldrene ved skolen, der de blir bedt om å være på vakt mot en mulig overgriper som skal ha kontaktet skolebarna ved tidligere anledninger.

Voldtekt av tiåring i fjor

I juni i fjor ble en ti år gammel jente voldtatt på vei hjem fra Korsvoll skole.

Gjerningsmannen, som var fra Hadeland, ble pågrepet og dømt til 15 års forvaring med en minstetid på sju år, for den saken samt for en voldtekt av en tolvåring på Mylla syv måneder senere.