Jente (11) forsøkt lokket inn i bil, politiet utelukker ikke sammenheng med tidligere saker

Flere tilfeller i Sandvika denne uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgentimenen i dag ble en elleve år gammel jente forsøkt lokket inn i en bil da hun var på vei til skolen i Sandvika.

Meldinga kom inn til politiet 08.30.

Jenta har overfor politiet beskrevet en mørkhudet mann i hvit varebil som kjørte opp til henne i en hvit varebil og spurte om hun ville sitte på. 11-åringen ble redd og løp fra stedet.

Politiet var ute i området og søkte etter den beskrevne bilen, men har ennå ikke funnet den.

Flere tilfeller denne uka Denne uka har det vært flere lignende episoder i samme området. Tirsdag ettermiddag ble en åtte år gammel gutt forsøkt lokket inn i en bil i Lommedalen. Han beskrev mannen i bilen som mørk og med skjegg, mens bilen ble betegnet som en blå personbil.

Torsdag fikk en 13 år gammen jente en lignende henvendelse på samme sted. En person i blå bil spurte jenta om hun ville sitte på, før jenta stakk fra stedet.

Politiet utelukker ikke at det er en sammenheng mellom hendelsene.

- Det har vært flere meldinger på dette tidligere, men de har gått på observasjoner av en blå bil. Denne gangen var den en hvit bil, og sånn sett sammenfaller ikke opplysningene hundre prosent. Men vi utelukker ikke at det er en sammenheng, sier Tone Kalvi, operasjonsledere i Asker og Bærum politidistrikt.

I området ved skoleslutt Hun forteller at politiet nå vurderer å være til stede i flere områder ved skoleslutt fredag. Hvilke skoler dette gjelder er ennå ikke bestemt, men politiet har ikke ressurser til å dekke alle.

- Vi vil sannsynligvis følge opp skoler ved skoleslutt i dag, ved at vi kommer til å være i området, og så håper vi på tips fra publikum. Vi har ikke all verdens ressurser, sier Kavli.

Tips i saken kan meldes til 67576000.

Det er ikke lenge siden to lignende hendelser fant sted på Romerike.

På torsdag i forrige uke ble en 13 år jente forsøkt dratt inn i en bil i Eidsvoll. Dagen etter skjedde det samme på Fet kommune.

Politiet hadde i går ingen mistenkte etter de to kidnappingsforsøkene på Romerike.

- Vi sjekker ut tips og samarbeider med våre kolleger på Eidsvoll, men det er ingen konkret utvikling i saken, sa lensmann Trond Øren ved Fet og Rælingen lensmannskontor til Dagbladet i går.