Jente (11) funnet i god behold

Var savnet etter at togkonduktør kastet henne av toget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ei elleve år gammel jente var i natt og morges savnet etter at en konduktør kastet henne av toget fra Örebro til Göteborg i Sverige fordi hun ikke kunne framvise billett.

Jenta snakket nesten ikke svensk, og storesøsteren, som hadde billettene, var på toalettet da konduktøren kom, skriver svenske medier.

Jenta ble tvunget til å gå av toget i Kumla rundt klokka 19.30 tirsdag kveld. Men trafikkledelsen i SJ kontaktet ikke politiet for å fortelle om hendelsen før tre timer senere.

Sov hos gammel dame Nå er jenta funnet, skriver expressen.se.

Politiet søkte tirsdag kveld og natt til onsdag i trappeoppganger og andre steder i Kumla hvor det kunne tenkes at jenta oppholdt seg.

Klokken 08.26 i morges ble jenta funnet. En eldre dame hadde tatt seg av henne over natten.

- Hun kom sammen med en eldre dame som hun hadde sovet hos i natt. De var på vei for å kjøpe billett hjem til jenta, sier Lotta Lindblad, vakthavende befal hos politiet i Örebro.

Forklaring Konduktøren skal avhøres for at politiet skal få klarhet i hva som egentlig skjedde da han tvang elleveåringen til å gå av toget.

- Man tenker sitt, sier Johannesson om konduktørens avgjørelse.

SJ beklager hendelsen.

- Personalet har gjort en feil og opptrådt feilaktig. Vi beklager dypt det som har skjedd, sier pressetalsmann Torvald Svahn.

Ifølge pressetalsmannen ble togpersonalet først i 21.30-tida kontaktet av den eldre søsteren om den savnede jenta.