Florida:

Jente (11) kjempet mot kidnapper

Forsøkt kidnappet på vei til skolen.

LØPER: En 11 år gammel jente sitter og venter på bussen. Plutselig hopper en mann ut av bilen og løper mot henne. Video: Escambia County Sheriff's Office. Vis mer
Publisert

Tirsdag morgen ble en 11 år gammel jente utsatt for det som trolig var et kidnappingsforsøk mens hun ventet på skolebussen i Florida, skriver CNN.

Politiet har offentliggjort en overvåkingsvideo som viser at jenta venter på bussen da en mann plutselig hopper ut av en bil og løper mot henne i full fart.

- En mann kom ut av bilen med en kniv i hånda. Jeg prøvde å komme meg unna, men han fikk tak i meg. Jeg tenkte: Hva skal han med meg? Hvor havner jeg? Hvordan vil familien min reagere, forteller 11-åringen i et intervju med Kamera One.

Bildene fra stedet viser at den unge jenta gjør motstand og til slutt klarer å kjempe seg løs fra den antatte kidnapperen.

Oppsøkt jenta tidligere

Den samme mannen skal ha oppsøkt 11-åringen på busstoppet to uker tidligere, og foreldrene hennes har derfor fulgt henne til og fra skoleskyssen den siste tida.

Tirsdag, samme dag som hendelsen skjedde, gikk hun for første gang alene til bussen igjen, ifølge politiet.

- Jeg klarer ikke slutte å tenke på hvor galt dette kunne gått. Hadde ikke det 11 år gamle offeret gjort motstand, så kunne det ha endt forferdelig, uttalte politisjef Chip Simmons til pressen i etterkant av kidnappingsforsøket.

Jenta ble ikke fysisk skadd i hendelsen, men 11-åringens mor oppfordrer likevel alle foreldre til å være ekstra oppmerksomme på slike hendelser.

Pågrepet etter stor operasjon

Videomaterialet gjorde det mulig for politiet å spore bilen og identifisere den antatte gjerningspersonen. Det ble iverksatt en stor politioperasjon, og seinere samme dag ble en mann i 30-åra pågrepet.

Det ble funnet blått lekeslim på mannens arm under pågripelsen - det samme slimet som jenta lekte med da mannen forsøkte å kidnappe henne, ifølge politiet.

Mannen er siktet for kidnappingsforsøk av et barn under 13 år og grovt overfall med kniv, skriver CNN.

Mannens forsvarer ønsker foreløpig ikke å kommentere saken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer