Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (12) døde

Lekekameratene var skrekkslagne tilskuere da Bodø-jenta (12) fikk det enorme lekestativet over seg og døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/BODØ (Dagbladet): Ulykken fant sted i 20-tida i går kveld da jenta lekte på Østbyen skole i Bodø. Jenta døde kort tid etter ulykken av skadene hun pådro seg.

Foreldre på åstedet opplyser at lekeapparatet ble bygd på dugnad i vår.

- Det sier seg selv at når jeg ser på dette apparatet nå, er det for tynt til at det kan bære mange barn som slenger seg i takt. Det måtte før eller siden ende katastrofalt, sier Jack Jørgensen, som er nabo til Østbyen skole.

Rektor ved Østlien skole, Siv Anita Bjørnsen, bekrefter overfor Avisa Nordland at apparatet ble montert på dugnad av foreldre og lærere. Det ble umiddelbart klart at noe var galt med apparatet.

- Allerede første dagen var apparatet bøyd skeivt, sier Bjørnsen til Avisa Nordland.

Apparatet ble stengt, mens skolen kontaktet leverandøren.

- Resultatet ble at et lokalt firma sveiset en forsterkning på de to stolpene, sier Bjørnsen.

Etter hva Dagbladet forstår knakk stolpene ved sveisepunktene.

12-åringen lekte sammen med fem-seks jevnaldrende i leke-apparatet da ulykken skjedde.

Apparatet er bygd opp som et enormt fotballmål, og er om lag 12 meter bredt og sju meter høyt. Ned fra tverrliggeren henger det sju tau med små stiger i endene. Barna pleier å slenge seg i tauene.

Stengene brakk

To betongpolstringer sørget for å holde apparatet oppe. Apparatet veltet etter at stengene brakk tvers av om lag 20 centimeter over polstringene.

Skolen skaffet seg lekeapparatet for kort tid siden, og det skal ha vært svært populært blant elevene. Jenta skal ha lekt i selve apparatet da det veltet.

Politiet hadde i går kveld ingen forklaring på hvorfor lekeapparatet brøt sammen, men sier dette vil bli nærmere undersøkt i dag.

- Vi vet foreløpig ikke noe om hvordan ulykken skjedde. Vi har tekniske etterforskere på stedet, opplyser jourhavende Trond Lakselvhaug ved Salten politidistrikt.

Operasjonsleder Johnny Pettersen opplyser at politibetjentene som arbeidet med saken, skal ha vært sterkt preget av den tragiske ulykken. Jentas familie fikk i går kveld hjelp av et kriseteam.

Sterkt preget

Da Dagbladet kom til ulykkesstedet seint i går kveld, var det tent fakler like ved plassen der jenta døde. Foreldre og elever hadde samlet seg ved stedet for å bearbeide sorgen, og var sterkt preget av hendelsen.

Kriminalsjef Hans Riksen sa til Dagbladet i natt at apparatet skal være levert av et Oslo-firma.

Rektor, inspektør og mange av lærerne ved skolen var også samlet for å bearbeide sjokket og å planlegge morgendagen.

Ordføreren i Bodø, Odd Tore Fygle, dro til Østbyen med en gang han hørte om ulykken. Han satt i går kveld i krisemøte med skolens ledelse.

- Akkurat nå snakker vi ikke om årsaker til at ulykken skjedde. Vi snakker om hvordan vi skal klare å gjennomføre en ny dag på skolen, og gjennomføre krisehåndteringen, sier Fygle.

Han opplyser at det vil bli holdt en minnestund i dag. Ved midnattstider arbeidet politiet med å fjerne apparatet.