Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (12) klemt fast under vann

12-åringen ble alvorlig skadd da hun satt seg fast mellom en fjellvegg og en stein under vann i Raundalselven på Voss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykka skjedde fredag kveld. Jentas tilstand er alvorlig, men stabil, opplyser Haukeland Universitetssykehus til NTB lørdag ettermiddag. Hun ligger på intensivavdelingen.

Jenta satt fast under vann imellom tre og fem minutter. Hun var en av i alt 65 deltakere på Hordaland skikrets sommersamling fredag kveld, skriver Bergens Tidendes nettutgave, bt.no.

- Barna drev nedover elven på oppblåste bilringer. De hadde på seg hjelmer og redningsvester. Uvisst av hvilken grunn havnet jenta bak en stor stein. Her ble hun sittende fastklemt, sier fungerende lensmann i Ulvik, Bjørn Inge Aarsand, til avisen.

Lederne ved skiskolen oppdaget raskt at jenta var fanget under vann og begynte førstehjelp før de fikk henne opp. 12-åringen ble fraktet til sykehuset på Voss i bevisstløs tilstand. Senere ble 12-åringen fløyet med helikopter til Haukeland universitetssykehus. Hun pustet da selv.

Politiet fikk melding om ulykken like etter klokken 17.30 fredag.

(NTB)