HJEM TIL FORELDRENE: Mora til den 13 år gamle jenta ble løslatt av Gjøvik tingrett, men politiet opprettholder siktelsen. I går kveld dro hun sammen med forsvarer advokat Aasmund Olav Sandland til foreldrene i Bærum. Den røde lua var julegaven den avdøde dattera strikket til henne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HJEM TIL FORELDRENE: Mora til den 13 år gamle jenta ble løslatt av Gjøvik tingrett, men politiet opprettholder siktelsen. I går kveld dro hun sammen med forsvarer advokat Aasmund Olav Sandland til foreldrene i Bærum. Den røde lua var julegaven den avdøde dattera strikket til henne. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Jente (13) døde: Sju ubesvarte spørsmål som ryster Norge

På nyttårsaften i 2014 ble hun lagt inn på sykehus. På nyttårsaften i fjor, sultet 13-åringen i hjel. I mellomtida har barnevernet fått minst tre bekymringsmeldinger. I går kveld ble den siktede moren i 40-åra satt fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

GJØVIK/OSLO (Dagbladet): Den 13 år gamle jenta som ble funnet død i ei hytte på Beitostølen i Øystre Slidre på nyttårsaften, sultet i hjel.

I halvannen time forklarte moren i 40-åra, som er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge, seg i fengslingsmøtet i Gjøvik tingrett i går. Politiet fikk ikke medhold av retten om varetektsfengsling, men siktelsen opprettholdes.

- Dette er fortsatt tragisk, men nå skal hun hjem. Det er et mye bedre sted å bearbeide sorgen, sier forsvareren, advokat Aasmund Olav Sandland, før han kjører med kvinnen i 40-åra som passasjer.

Hun er ikke den eneste som granskes. Politiet vil også gjøre avhør av offentlige tjenestepersoner for å finne ut hvor - og om - det offentlige tjenesteapparatet har sviktet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn