Jente (13) på rømmen med mann

Jenta har rømt fra hjembygda sammen med mannen på 23.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var mandag kveld paret, som politiet kaller «venner» forsvant fra Nærøy i Nord-Trøndelag. De hadde på forhånd antydet overfor en onkel og venner at de kunne komme til å dra til Sverige. Nå tar hverken mannen eller jenta mobiltelefonen når den ringer, selv om de ikke har slått den av.

- Det har ikke vært noen kontakt siden mandag kveld. Begge familiene er veldig bekymret, dette er helt unormalt for begge, og kom brått, sier sier spesialmedarbeider Åge Hubsy ved Lensmannskontoret i Nærøy til Dagbladet.no.

Politiet har nå etterlyst begge med bilde internt både i Norge og Sverige. De to har antakelig dratt avgårde i 23-åringens bil. Familien til jenta vurderer nå om de vil gå ut med etterlysning i media. Politiet holder kontakten med begges familier og håper noen klarer å komme i kontakt med de to, som familien ikke karakteriserer som kjærester.

- Familien vet at det er et vennskap, men ikke at de er kjærester, sier Husby. Politiet håper de nå får tak i de to og stoppet ferden.

13-åringen sa ifølge Trønder-Avisa at hun skulle på overnattingsbesøk til en venninne.

- Vi synes forsvinningen er helt forferdelig, og håper hun kommer hjem så snart som mulig, sier jentas far ifølge Trønder-Avisa.

Avisa skriver at turen skal ha vært planlagt i lang tid, de har funnet tekster fra jentas dagbok som forteller hvordan hun skal reise bort sammen med en navngitt 23-åring.

Paret ble sist sett sent tirsdag kveld. Da var de innom en slektning 50 mil unna hjemstedet. De skal ha sagt at de var kjærester og at de hadde tenkt seg til Sverige.