Jente (13) utenfor livsfare

Ble påkjørt av to biler og slept flere kilometer.

FUNNET UNDER BIL: Den 13-årige jenta ble funnet av den kvinnelige sjåføren av personbilen til høyre. Da var hun slept fra Slemmestad til Vollen i Asker - fler kilometer unna. Foto: TOR KEISER
FUNNET UNDER BIL: Den 13-årige jenta ble funnet av den kvinnelige sjåføren av personbilen til høyre. Da var hun slept fra Slemmestad til Vollen i Asker - fler kilometer unna. Foto: TOR KEISERVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den 13 år gamle jenta som i går ble påkjørt av to biler og slept flere kilometer av gårde, er nå utenfor livsfare, meddeler Ullevål universitetssykehus.

Jenta, som ble funnet under en personbil utenfor den kvinnelige sjåførens hjem på Høymyrmarka i Asker etter å ha blitt dratt med under bilen fra Slemmestad i nabokommunen Røyken, pådro seg livstruende skader i hode, ansikt, bryst og buk samt bruddskader.

Skadene hennes betegnes nå som alvorlige, og tilstanden er stabil. Hun er imidlertid fremdeles under intensivbehandling.

Ble borte
Jenta var på vei hjem fra siste skoledag før sommerferien sammen med venninner da hun ble truffet av en tankbil mens hun krysset veien ved Slemmestad kapell, på eller ved sykkelen sin. Venninnene ble vitner til påkjørselen, men kunne etterpå ikke finne 13-åringen. De meldte derfor fra, og en storstilt leteaksjon ble startet.

I mellomtida hadde et vitne sett det som kunne være et menneske, under en personbil, og politiet ringet etter hvert inn den kvinnelige bilførerens bopel som stedet der jenta befant seg.

Mens bilføreren var i sjokk etter funnet av den ille tilredte jenta under bilen, ble bilen jekket opp, og 13-åringen kunne komme løs. Hun var ved bevissthet og kunne oppgi sine egne personalia før hun i all hast ble fraktet til Ullevål universitetssykehus i Oslo.

Tankbilen ble funnet ved sementprodusenten Norcems anlegg i Slemmestad, kort vei fra hvor jenta ble påkjørt. Begge førerne er nå siktet for uaktsomhet i trafikken og fratatt førerkortet mens etterforskningen pågår.

Gåte
Det store spørsmålet er hvordan to bilførere kunne kjøre på en tenåring uten å oppdage det - og ikke minst hvordan hun kunne bli slept så langt av gårde uten at personbilføreren merket noe uvanlig.

Tankbilføreren ble avhørt i går, i likhet med en rekke vitner, mens personbilføreren vil trolig bli avhørt i dag, når hun er i form til det.

- Tankbilsjåføren har forklart at han ikke oppdaget hva som skjedde, og kjørte videre, sier lensmann i Røyken, Erling Arne Meek, til Dagbladet.

Han forteller at politiet har et godt håp om å komme til bunns i hva som faktisk skjedde.

- Mye avhenger av hva føreren av personbilen forteller i avhøret, sier lensmannen.

De to kjøretøyene er tauet inn og gjennomgår tekniske undersøkelser. Blant annet ønsker politiet å finne ut hvordan 13-åringen kunne bli hektet fast i personbilen.

Den skadde jenta er elev ved Slemmestad ungdomsskole, der hun i går avsluttet 8. klasse.

- Det er egentlig skolefri i dag, men vi holder skolen åpen for dem som ønsker å komme innom. De ansatte på skolen, kriseteam og politi vil være til stede. Vi holder åpent så lenge det er behov for det, sier rektor Iver Hole til Dagbladet.

Dagbladet følger saken.