Jente (14): - Jeg er torpedo. Gi meg pengene!

Den 14 år gamle jenta rettet en pistol mot den skrekkslagne drosjesjåføren Abdi. Sammen med sin mor (44) ranet hun han for 5000 kroner. Selv erfarne politifolk i Oslo er rystet etter drosjeranet som skjedde i Oslo sentrum i 10-tida i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jenta er allerede en kjenning av politiet. Det samme er moren og flere andre i familien.

Barnevernsvakta ved Politihuset i Oslo har nå tatt hånd om jenta, inntil bydelsbarnevernet overtar ansvaret for henne fra mandag av.

- Barnevernet prøver å finne et sted hvor hun kan plasseres, sier vaktleder Trond Røgeberg ved kriminalvakta ved Oslo politidistrikt.

Jenta skal ha vært involvert i flere straffbare forhold tidligere, men aldri noe så alvorlig som grovt ran. Det har en strafferamme på 12 års fengsel, men fordi jenta er under den kriminelle lavalder, vil det aldri bli reist noe straffesak mot henne.

Kort tur

I går kveld møtte Dagbladet drosjesjåføren Abdi som ble ranet. Til daglig studerer kan miljøkjemi på Universitetet i Oslo. I helgene kjører han drosje for å spe på inntektene. Her er hans fortelling om den spesielle drosjeturen:

Klokka er 10 på lørdag formiddag på Grønland i Oslo. Mor og datter hopper inn i drosjen. 14-åringen setter seg i forsetet. De spør sjåføren hvor han kommer fra. Han svarer Afrika. De skal ikke lange turen, så taksameteret stopper på 53 kroner. Den lille jenta trekker opp en 1000-lapp fra lomma og spør:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer