BESTIALSK VOLD: De 100 russiske nynazistene skal ha slått, sparket og knivstukket 100 festivaldeltakere. Foto: Newsland
BESTIALSK VOLD: De 100 russiske nynazistene skal ha slått, sparket og knivstukket 100 festivaldeltakere. Foto: NewslandVis mer

Jente (14) drept i nynazist-massakre

Utstyrt med skytevåpen, kniver og køller angrep 100 nynazister en musikkfestival. Flere personer svever mellom liv og død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En 14 år gammel jente ble drept og opp mot 100 personer skadet da over 100 ultranasjonalister i går stormet en rockefestival i det sentrale Russland.

14-åringen var blant de 3000 gjestene på Tornado-festivalen i Miass, øst for Moskva.

Ifølge lokalt politi skal jenta ha blitt knivstukket til døde.

Nekter å kommentere Det er statseide Rossiya-24 TV som hevder at så mange som 100 personer er skadet etter angrepet som fant sted ved 20-tida lokal tid.

Se video her.

Motivet er ikke kjent, og nyhetsbyrået ITAR-Tass hevder politiet har nektet å kommentere hendelsen.

Det var midt under avslutningskonserten at nynazistene trengte seg inn og angrep alle som sto i deres vei, rapporterte radiostasjonen Ekko av Moskva. 

- Bestialsk vold Volden mot festivaldeltakerne var i flere tilfeller både grotesk og bestialsk, melder danske ExtraBladet.

Den russiske nettavisa argumenti.ru opplyser at det er flere drepte, men myndighetene har så langt ikke bekreftet dette.

En rekke sårede personer er lagt inn på sykehus. For flere festivaldeltakere skal situasjonen være kritisk.

- Politiet var passive Korrespondenten fra radiostationen Ekko av Moskva hevder ifølge ExtraBladet at politiet som skulle passe på rockefestivalens område holdt seg passive da angrepet kom. De skal i stedet ha blitt passive tilskuere til massakren som fulgte.

Senere ble et fåtall av nynazistene, 15 stykker, anholdt av folk fra etterretningstjenesten FSB.

Støtter politiker Lokalt media i Tjeljabinsk hevder angrepet skal ha blitt utløst for å ramme en kandidat i det foreståemde lokalvalget. Festivalens arrangør ,Valikhan Turgumbajev, er en av favorittene til å vinne valget.

Hans motstander har oppslutning hos nynazister og nasjonalister.

Lokale journalister hevder, ifølge ExtraBladet, at konkurrentene bruker skinheads som middel til å påvirke valgresulatet.