Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (14) falt i døden fra verdenskjent utkikkspunkt

Det var ingen sikkerhetsgjerder i området.

OMKOM: Liket av den 14 år gamle jenta ble funnet tirsdag etter at hun ble meldt savnet julaften. Foto: AP / Courtney Bonnell
OMKOM: Liket av den 14 år gamle jenta ble funnet tirsdag etter at hun ble meldt savnet julaften. Foto: AP / Courtney Bonnell Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ei 14 år gammel jente mistet livet i jula etter at hun falt fra det kjente turistmålet Horseshoe Bend Overlook i delstaten Arizona.

Utsiktspunktet gir godt utsyn over en hesteskoformet sving i den lange Coloradoelva der den renner mellom de rødlige klippene nær grensa til Utah.

Nyhetsbyrået Associated Press skriver at jentas familie meldte henne savnet på ettermiddagen lokal tid på julaften, og at et helikopter som deltok i søket lokaliserte liket mer enn 200 meter lenger ned skrenten.

Myndighetene hadde ikke mulighet til å hente opp liket før første juledag fordi det ble for mørkt.

Fra California

Byrået skriver videre at jenta og familien var på besøk i området fra San Jose i California.

Dødsfallet blir foreløpig klassifisert som en ulykke, men politiet understreker at etterforskningen fremdeles pågår. Det skriver NBC.

Det var ingen sikkerhetsgjerder i området der 14-åringen skal ha falt.

Flere tusen turister gjester Horseshoe Bend Overlook hver eneste dag for å få med seg den spektakulære utsikten.

Observasjonsdekk

Det har også vært andre dødsulykker ved det berømte utkikkspunktet. I mai i år døde en mann etter å ha falt ned. Det samme gjorde en gresk turist i 2010, skriver nettavisa Arizona Central.

I sommer ble det åpnet et observasjonsdekk ved turistmålet, nettopp for å tilby turistene tryggere måter å nyte utsikten på.

Det er derimot ingenting som hindrer de som vil å utforske stedet på egenhånd.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!