Jente (14) skulle hente hasj - ranet og voldtatt av 15-åring i barnehage

Rystende voldtektssak i Oslo. Tenåringen la kortene på bordet i retten.

DØMT: 16-åringen ble i Oslo tingrett dømt for voldtekt og ran utført i desember i fjor. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix
DØMT: 16-åringen ble i Oslo tingrett dømt for voldtekt og ran utført i desember i fjor. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En nå 16 år gammel gutt er i Oslo tingrett dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt og ranet ei 14 år gammel jente. Hendelsen fant sted på kvelden den 8. desember i fjor, på uteområdet til Voldsløkka barnehage.

Da retten ble satt i forrige uke, la tenåringen kortene på bordet og erkjente straffskyld. Der kom det også fram rystende detaljer om hva som skjedde fredagskvelden like før jul.

Lurt i felle

I dommen kommer det fram at de to tidligere på kvelden hadde kontakt på Snapchat. Årsaken var å avtale et møte for overlevering av en mindre mengde hasj.

Etter at de to traff hverandre ved en Rema 1000-butikk, ble de enige om å gå til Voldsløkka barnehage, da narkotikaen skulle være der. Vel framme ble det imidlertid klart for jenta at den da 15 år gamle gutten hadde lurt henne.

Ranet og voldtatt

Med finlandshette over hodet ventet en kamerat av 15-åringen på dem inne på barnehagens område. Ifølge dommen utviklet det hele seg raskt til en ranssituasjon.

Den maskerte kameraten tok kvelertak på jenta og sa «vil du at jeg skal bruke kniven». Sammen med 15-åringen truet han henne så til å gi fra seg en mobiltelefon og en genser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer