Jente (14) stolte på læreren - ble utnyttet seksuelt

Svensk lærer sendte et hundretalls sex-smser til 14 år gammel elev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En svensk lærer i 30 års alderen fra stockholmsområdet er dømt til seks måneder i fengsel for seksuell utnyttelse av en 14 år gammel jente - som også var hans elev.

For en stund tilbake underviste han en klasse hvor den 14 år gamle jenta var elev.  Begge har i avhør med politiet fortalt at de straks begynte å like hverandre, skriver Expressen.se.

Deres fysiske tilnærmelser startet med at han masserte hennes nakke på et tidspunkt. Jenta skal ha fått et tillitsforhold til ham og så på han som en venn.

Dette tillitsforholdet skal læreren ha utnyttet seksuelt i ett års tid.

- Jeg er en fysisk person og det er ikke noe merkelig med det. Det finnes andre lærere som gjør det, skal mannen ha sagt, ifølge avisa.

Dekorerte klasserom

Men fra det punktet ble forholdet mer alvorlig.

De begynte å ha seksuell kontakt. En gang var de sammen i evakueringsrommet på skolen.

DEKORERTE KLASSEROM: Læreren la fram madrasser og en pute med fjær på i et klasserom. Der skal han ha hatt sex med sin 14 år gamle elev. Nå er han dømt til fengsel. ILLUSTRASJONSFOTO: Sven Lindwall/EXPRESSEN.SE
DEKORERTE KLASSEROM: Læreren la fram madrasser og en pute med fjær på i et klasserom. Der skal han ha hatt sex med sin 14 år gamle elev. Nå er han dømt til fengsel. ILLUSTRASJONSFOTO: Sven Lindwall/EXPRESSEN.SE Vis mer

En annen gang hadde læreren lagt fram masse madrasser i et klasserom. Det skjedde på en lørdag og skolen var tom. Læreren hadde også plassert en rød fjær på en pute der de skal ha hatt sex sammen.

Sendte sex-smser

Ifølge Expressen.se sendte læreren et hundretalls smser til jenta med seksuelle tilnærmelser som innhold:

«Hvis vi skulle hatt sex på skolen, hvor synes du det beste/mest spennende stedet for det ville være. Kyss.» sto det i en tekstmelding.

I en annen sto det:

«Jeg forstår dersom du ikke kan svare på en del av mine spørsmål siden du er så uerfaren. Jeg elsker at du er så ung og uskyldig.»

- Trodde hun var 15 år

Forholdet varte en stund, men da det ble sommerferie var det over. Læreren ble senere avslørt og umiddelbart tatt ut av stillingen sin som lærer.

Jente (14) stolte på læreren - ble utnyttet seksuelt

Mannen nekter for å ha gjort noe kriminelt og mener jenta var 15 år da de hadde seksuell omgang - som er den seksuelle lavalderen i Sverige.

- Men jeg innser at det var uheldig at jeg som lærer hadde et forhold til min elev, sier han ifølge Expressen.se.

- Vil anke

Domstolen hadde liten tro på hans historie og dømte han til et halvt år bak lås og slå for seksuell utnyttelse og utnyttelse av en person som hadde tillit til ham.

Ifølge tingrettsdommen har han som lærer utsatt jenta for et maktovergrep. Han må også betale 60.000 svenske kroner i erstatning til jenta.

Etter det Expressen erfarer kommer dommen til å ankes videre i rettssystemet.