Jente (15) ble slått av politiet

Retten: - Uakseptabelt og støtende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 15 år gammel jente ble i forbindelse med en polititransport i Oslo slått av politifolkene. Oslo tingrett kaller saken et sjeldent dokumentert tilfelle av politivold.

Det var i mars i år at jenta rømte fra en barnevernsinstitusjon og dro hjem til sin mor på Grünerløkka i Oslo. Hjemme hos moren ble jenta oppsøkt av politiet tirsdag 18. mars. Hun ble tatt med makt og lagt i håndjern.

Jenta spyttet på den ene politibetjenten. Betjenten svarte med å slå jenta i ansiktet. Den andre betjenten som var til stede, var vitne til slaget. Jenta ble satt i politibilen og kjørt tilbake til institusjonen hun hadde rømt fra. Da hun kom ut av bilen igjen, oppdaget hun at hun var kraftig forslått på ansiktets høyre side. Hun var påført kraftige hevelser og var blå i ansiktet, skriver Aftenposten.

Politiet anmeldte jenta for vold, legemsfornærmelser og forulemping av politiet på grunn av spyttingen.Dokumentert politivold Jenta, som nå er blitt 16 år, ble dømt i Oslo tingrett 17. september, blant annet for forulemping av politiet. Men retten retter knallhard kritikk mot politiet og viser til at voldsbruken hun ble utsatt for, er dokumentert.

«Retten står overfor noe så sjeldent som et dokumentert tilfelle av politivold. Retten finner det graverende at et barn utsettes for vold under politiets omsorg,» heter det i dommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer