Jente (15) døde - vurderer politigranskning

En politimann var trolig den siste som møtte ungjenta før hun frøs ihjel. Leteaksjonen der han så henne startet først åtte dager etterpå. Nå vurderer SEFO å se på saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag ble den 15 år gamle jente funnet død på isen i Songebukta utenfor Arendal sentrum. Da hadde jenta vært savnet siden hun stakk av hjemmefra over en uke før. Politiet mener jenta frøs ihjel etter at hun satte seg ned og sovnet, skriver Fedrelandsvennen. Hun ble funnet bare noen få hundre meter fra en trafikkert vei.

Trolig var det en politimann som sist så jenta i live.

- Tjenestemannen som oppdaget henne nyttårsaften, snudde bilen for å kjøre tilbake og snakke med jenta, som virket tynnkledd. Han var kjent med at hun hadde rømt og ble funnet dagen i forveien, sier politiinspektør Jon Hermansen til Fedrelandsvennen.

Da politimannen kom tilbake var jenta borte. På det tidspunktet var det 19 minusgrader i området.

Tok fri

Etter vakta nyttårsaften tok mannen fri til 8. januar. Han fikk ikke vite at jenta ble meldt savnet 3. januar.

- Etter at savnetmeldingen igjen kom om kvelden 3. januar, gjorde vi som vi alltid gjør når unge stikker hjemmefra, vi lette i bekjentskapskretsen. Samtidig sjekket vi pass og bevegelser på konto og mobiltelefon. Problemer med folk som rømmer, er at de ikke vil bli sett, sier politiinspektør Hermansen.

Søket på Sogne, er jenta ble funnet startet først torsdag 8. januar etter at politimannen som så henne nyttårsaften kom tilbake fra ferie. Da ble hun funnet få meter fra der han så henne nyttårsaften.

SEFO, det særskilte etterforskningsorganet for politisaker, vil vurdere å innhente ytterligere opplysninger i saken. Det opplyser SEFO-leder Yngve Svendsen til Fædrelandsvennen.

(Dagbladet.no)