MALDIVENE: Her på paradisøyene Maldivene må ei 15 år gammel jente sone straff for å ha blitt voldtatt av hennes stefar.  Foto:  Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MALDIVENE: Her på paradisøyene Maldivene må ei 15 år gammel jente sone straff for å ha blitt voldtatt av hennes stefar. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Jente (15) dømt til piskeslag etter å ha blitt voldtatt

Brudd på Sharialoven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ei 15 år gammel jente fra Maldivene er dømt til 100 piskeslag og åtte måneders husarrest på et barnehjem for å hatt sex før ekteskapet.

Jenta ble voldtatt av sin stefar og under politietterforskningen ble saken vendt mot henne, ifølge BBC. Retten konkluderte med at 15-åringen har brutt Sharialoven.

Stefaren skal også ha drept deres felles barn, som ble født i sommer. Stefaren må nå i retten, siktet for misbruk av mindreårige, besittelse av pornografi, og for drap på et spedbarn, melder International Business Times.

På tross av at jenta ble seksuelt misbrukt, må hun likevel sone straff for lovbrudd.

Maldivene er en stat i Indiahavet og har en befolkning på nesten 400 000 mennesker fordelt på 1192 øyer. Flesteparten av innbyggerne er sunni-muslimer.

Umenneskelig - Vi er meget overrasket at regjeringen ikke gjør noe for å hindre straffen, og for å få saken fjernet, sier Ahmed Faiz i Amnesty Inernational.

Han synes saken er grusom, nedverdigende og umenneskelig og mener at denne saken ikke er unik.

- Dette skjer ofte, forrige måned ble en annen jente dømt til piskeslag etter å ha blitt seksuelt misbrukt, sier Faiz.

Lovendring Presidenten på Maldivene mener at jenta er et offer og ikke en kriminell. Presidentents talsperson, Masood Imad, sier til avisen Minivan at de har dialog med det Islamske departementet som skal gå gjennom og se på problemet.

- Vi gjennomgår dette nå og hvis vi blir nødt til å forandre eksisterende lover, så vil vi se på dette, sier Imad.

Talspersonen for retten, Zaima Nasheed, forsvarer dommen og erklærer at 15-åringen har brutt loven.