Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (15) drept og dumpet på vei til pappa

Hovedteorien til svensk politi i kveld. Mamma sa ha det klokka 19 fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Utenfor politisperringene i Mora i Sverige har pårørende av en 15 år gammel savnet jente tent flere lys, laget et hjerte av småstein i snøen og lagt ned en hvit rose sammen med en siste hilsen.

«Spørsmålene er mange, hvordan kunne noen være så slem mot deg?» står det blant annet på arket, ifølge Dalarnas Tidningar.

Overfor Dagbladet.no går politiet i kveld langt i å bekrefte at det var 15-åringen som i formiddag ble funnet drept på et industriområde i Mora i Sverige.

- Det er noe vi tar med i regnestykket. Men vi har ikke en 100 prosent sikker identifikasjon før resultatet av obduksjonen foreligger, understreker pressetalsmann Sven-Åke Petters ved politiet i Dalarna til Dagbladet.no.

Han bekrefter imidlertid at foreldrene til den savnede 15-åringen i dag ble varslet om likfunnet.

- Vi har selvfølgelig vært i kontakt med dem og forberedt dem på at dette kan være henne, opplyser Petters, som ikke legger skjul på at dødsfallet i Mora etterforskes som et drap.

Drapsmysterium

Det var i 10.30-tida dag at arbeidere fant ei død jente ved en stor container på en byggeplass. Ifølge lokale medier skal jenta ha vært avkledd og angivelig ha synlige skader i hodet.

JAKTER PÅ SPOR: Flere tekniske etterforskere jobbet i kveld i et stort område der den døde jenta ble funnet tidligere på dagen. Foto: ULF PALM / SCANPIX
JAKTER PÅ SPOR: Flere tekniske etterforskere jobbet i kveld i et stort område der den døde jenta ble funnet tidligere på dagen. Foto: ULF PALM / SCANPIX Vis mer

Klærne og håndveska hennes skal ha blitt funnet med blodspor like ved liket. Kroppen var ifølge vitneobservasjonene dekket av isolasjonsmaterialer.

- Disse opplysningene vil jeg ikke kommentere nå. Noen funn er det bare vi og eventuelt gjerningsmannen som skal vite om, sier Petters.

Ifølge ham har det ikke pågått arbeid i det aktuelle området siden fredag ettermiddag, og avdøde kan derfor ha ligget der gjennom hele helga.

Politiet har ingen mistenkte så langt i etterforskningen, og de første tekniske undersøkelsene på funnstedet ga ikke noe umiddelbart gjennombrudd. Noen gjenstand som kan ha forårsaket skadene på jenta er heller ikke funnet, og en av tingene politiet nå sjekker er om jenta ble drept på funnstedet eller om hun kan ha blitt fraktet dit med bil eller på annen måte.

- Vi har ikke funnet avgjørende spor ennå, sier Petters, som opplyser at stedet er tilgjengelig med bil men at det også ligger kort gangavstand fra bebyggelsen.

En bil som tidligere har blitt meldt stjålet ble funnet utbrent ikke langt unna liket. Politiet ser på dette som interessant, men tror ikke at bilen nødvendigvis har en sammenheng med drapet.

Skulle til pappa med buss

Pressetalsmannen forteller at politiet nå skal fortsette med tekniske undersøkelser på funnstedet, og har planlagt en rekke avhør.

image: Jente (15) drept og dumpet på vei til pappa

15-åringen som forsvant ble meldt savnet på lørdag, men den siste kjente observasjonen ble gjort da jentas mor snakket med henne i 19-tida fredag. Da skulle hun på helgebesøk til sin far.

- Hun skulle ta en buss fra Mora rundt fire mil nordover, der faren hennes bor. Hun kom aldri fram dit, sier Petters til Dagbladet.no.

Politimannen bekrefter at familien på lørdag ga uttrykk for at jenta kunne ha forsvunnet frivillig, fordi det skal ha skjedd tidligere.

Nå ser det altså ut til at forsvinningen hadde en mye, mye verre årsak.

<B>SISTE HILSEN:</B> Slektninger av den savnede 15-åringen markerte i kveld det de regner med er jentas død under gruoppvekkende omstendigheter.
<B>- GJEMT UNDER ISOLASJON:</B> Det avkledde drapsofferet skal ha ligget skjult under isolasjonsmaterialer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media