Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (15) forsøkt dratt inn i bil av ukjent mann

Skal ha kjempet seg løs fra mann i hvit snekkerbukse som kjørte en grå varebil i Fet i morges.

Foto: FREDDY LARSEN
Foto: FREDDY LARSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips til politiet? Ring  63 88 87 60. Har du bilder eller  opplysninger til Dagbladet, send mms/sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Ei 15 år gammel jente ble i 07-tida i morges forsøkt dratt inn i en bil av en ukjent mann ved Steinsrud i Gan.

Store politistyrker jakter i formiddag på en grå varebil med grønne skilter som trolig stakk av på riksvei 169 i retning Løken. Bilen hadde to dører bak.

Bilføreren beskrives som anslagsvis 185-190 høy, med noe skjegg, og var trolig ikledd en brun hettegenser og hvit snekkerbukse. Han var etter alt å dømme alene i bilen.

Ventet på skolebussen Jenta klarte å komme seg unna, men skal ha kuttskader etter overfallet.

- Jenta sto og ventet på skolebussen da hun ble forsøkt dratt inn i bilen av en mann som kanskje hadde utenlandsk utseende. 15-åringen har etter det vi forstår fått ødelagt klær og er blodig, så vi har sendt en ambulanse for å undersøke henne, sier operasjonsleder Hilde Iversen ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Det var jentas far som varslet politiet klokka 07.20, etter at 15-åringen klarte å ta seg i sikkerhet.

- Vi snakker nå med henne hjemme for å få vite mer, mens en politipatrulje har kontroll på det vi mener er åstedet, sier Iversen.

13-åring overfalt i går Overfallet skjedde bare ett døgn etter at ei 13 år gammel jente, som også var på vei til skolen, ble forsøkt dratt inn i en bil i et boligfelt i Eidsvoll - seks mil fra dagens åsted. Jenta løp og gjemte seg, og det var først en time senere politiet fant henne.

Gjerningsmannen ble da beskrevet som en 30-40-åring med europeisk utseende. Bilen var rød, og muligens en eldre kassebil.

- Hva tenker politiet om overfallet i morges opp mot hendelsen i går?

- Det er på vidt forskjellige steder og med forskjellige beskrivelser av biler, men vi kjenner foreløpig ikke detaljene, sier Iversen i politiet.

«Lokkemann» i fjor På senhøsten i fjor iverksatte politiet tiltak ved flere skoleveier på Romerike, etter en rekke meldinger om en mann som tok kontakt med barn i 10-12-årsalderen og prøvde å få dem med seg i en kassebil.

-  Vi har såpass konkrete meldinger på disse forholdene, at vi kan fastslå at det er noe i det. Situasjonen er reell, sa politioverbetjent Odd Ivar Hagen, leder av ordensseksjonen ved Lillestrøm politistasjon, til Romerikes blad den gang.

Minst fem saker ble anmeldt, men beskrivelsene av bil og mulig gjerningsmann spriket, og sakene skal ikke være oppklart.

Dagbladet.no kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media