Jente (15) forsøkt tatt med av mann i bil

En 15 år gammel jente skal ha blitt forsøkt trukket inn i en bil da hun var på veg til skolen i Fjell kommune vest for Bergen i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Den unge jenta var på veg til Danielsen skole på Sotra etter klokka 10.30 i formiddag. Da skal en mann ha forsøkt å få henne med seg i en hvit varebil. Hun klarte å komme seg fri, og meldte fra om hendelsen da hun kom til skolen.

Har fått tips Politioverbetjent Thomas Sørensen ved Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt sier til Dagbladet at politiet har fått inn noen tips fra publikum som blir undersøkt nærmere. Han sier at mannen i tillegg til muntlig kontakt, også skal ha gjort forsøk på å trekke jenten inn i bilen med fysisk makt.

- Vi har fått inn noen tips, men jeg kan ikke si at vi har et gjennombrudd i saken, sier Sørensen.

Hendelsen skal ha skjedd i Arefjordvegen, omtrent midt på strekningen mellom Sartor Senter og Idrettsvegen, ikke langt fra Danielsen skole.

Den 15 år gamle jenta har lyseblondt hår og var ikledd mørkeblå klær. Hun bar en lys brun skinnransel på ryggen.

Sorte klær Mannen blir beskrevet som kraftig bygget, ikke nødvendigvis tykk. Han skal ha vært iført sorte klær og sort lue, og antas å være over 175 centimeter høy.

- Vi har opplysninger om at han snakket norsk, men noe gebrokkent. Vi ser alvorlig på denne hendelsen, og har iverksatt omfattende etterforskning, sier Thomas Sørensen.

Tre episoder Politiet etterforsker samtidig en liknende episode ved Ågotnes på Sotra som skjedde for en uke siden der en ung gutt ble forsøkt lokket av en mann, og en annen tilsvarende sak på Askøy der en person har forsøkt å lokke med seg unge jenter.

- Mannen som forsøkte å lokke til seg en ung gutt ved Ågotnes skal ha vært mørk i huden. Mannen i dag skal ha vært lys i huden. Den andre saken på Askøy kan være mer interessant for oss, sier politioverbetjent Thomas Sørensen.

Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som har vært i området mellom Sartor Senter og Idrettsvegen rundt det aktuelle tidspunktet i formiddag.

- Vi samler inn informasjon og forsøker å få kontakt med flest mulige vitner nå når saken er fersk, sier Sørensen.

Rektor Frode Monsen ved Danielsen skole sier til Bergensavisen (BA) at dette er opplevd som en ubehagelig opplevelse. Elevene ved skolen får med seg et skriv hjem der skoleledelsen orienterer om hendelsen.