Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (15) kjempet seg løs fra mulig kidnapper

Fikk blåmerker, kutt og opprevne klær. Politiet sjekker flere tips om lyse varebiler.

ÅSTED: 15-åringen skal ha blitt overfalt inne på plassen ved nedlagte Øvredallen Skole ved Stensrud i Gan. Foto: Jacques Hvistendahl
ÅSTED: 15-åringen skal ha blitt overfalt inne på plassen ved nedlagte Øvredallen Skole ved Stensrud i Gan. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FET (Dagbladet): Den ukjente mannen som skal ha forsøkt å kidnappe ei 15 år gammel jente inn i en bil i Fet i Akershus i 07-tida i morges, var i ettermiddag ennå på frifot.

Store politistyrker jaktet i morgentimene på en grå varebil med grønne skilter som stakk fra stedet, uten resultat. Overfallsmannen beskrives som anslagsvis 185-190 høy, med noe skjegg, og var trolig ikledd en brun hettegenser og hvit snekkerbukse.

- Jenta sitter nå i avhør, og vi håper at vi vil få et mer utførlig signalement på mannen, sier lensmann i Fet Trond Øren ved Fet og Rælingen lennsmannskontor.

Overfallet skjedde bare ett døgn etter at ei 13 år gammel jente, som også var på vei til skolen, ble forsøkt dratt inn i en bil i et boligfelt i Eidsvoll - seks mil fra dagens åsted. De to lensmannskontorene sammenligner nå sakene for å se om samme gjerningsmann kan stå bak, selv om beskrivelsene av bilene er forskjellige.

Skadet i basketaket Overfallet i Fet i dag skjedde inne på en åpen plass ved nedlagte Øvredalen skole, et område som er godt synlig fra riksveien.

Hendelsesforløpet er ennå uklart, men lensmannen bekrefter at det må ha vært svært dramatisk da 15-åringen klarte å kjempe seg fri fra kidnappingsforsøket. Jenta fikk flere mindre skader i basketaket som oppsto.

- Hun hadde blåmerker, sår og opprevne klær. Jenta kom seg hjem og fikk kontaktet foreldrene, som så ringte politiet, sier Øren.

15-åringens foreldre var i ettermiddag sammen med jenta på lensmannskontoret.

Kriminalteknikere fra Lillestrøm har undersøkt selve åstedet, og flere etterforskere jobber nå med vitneavhør.

Etterlyser tips Politiet oppfordrer alle som i morges har sett aktuelle biler i området om å gi lyd fra seg. Samtidig vil etterforskerne at folk som har ventet på bussen på en holdeplass like ved åstedet eller som har passert området i 07-tida, om å melde seg.

Så langt har det ikke meldt seg øyenvitner til selve overfallet.

- SVÆRT ALVORLIG: Lensmann Trond Øren ved Fet og Rælingen lennsmannskontor har satt inn alle tilgjengelige mannskaper i etterforskningen av det antatte kidnappingsforsøket. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
- SVÆRT ALVORLIG: Lensmann Trond Øren ved Fet og Rælingen lennsmannskontor har satt inn alle tilgjengelige mannskaper i etterforskningen av det antatte kidnappingsforsøket. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

- Vi har fått inn veldig mange tips, og noen av dem er fra det relevante tidsrommet. Men vil ha flere tips, særlig om interessante biler, sier Øren.

- Forferdelig Alf Pettersen er en av de nærmeste naboene til stedet der jenta skal ha blitt forsøkt kidnappet. Han forteller at det på baksiden av skolen er en sti som mange bruker som snarvei ned til bussholdeplassen der skolebussen stopper.

- Det er mange barn og ungdommer i området her, dette er helt forferdelig, det trygge landlivet er borte,  sier han til Dagbladet.

I morges var hunden hans uvanlig aktiv tidlig.

- Jeg måtte gå tur med han i 7-tiden, da så jeg ikke noe rundt skolen, sier han

Han har to barnebarn, på ni og elleve år, som også bor i området.

- Det er klart at vi kommer til å passe ekstra godt på nå, dette er sånt som man ikke glemmer, sier han

JAKTER VAREBIL: Politiet leter etter en grå varebil med to dører bak, som denne. Bilen på bildet har ikke noe med etterforskningen å gjøre. Foto: Jacques Hvistendahl
JAKTER VAREBIL: Politiet leter etter en grå varebil med to dører bak, som denne. Bilen på bildet har ikke noe med etterforskningen å gjøre. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media