Jente (15) knivstakk jente (14)

En jente (14) ble knivstukket på Grorud i Oslo i kveld. En jente (15) skal ha utført knivstikkingen og er sammen med sin kjæreste (19) siktet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enda en alvorlig voldshandling der ungdom angriper ungdom med dødelige våpen er skjedd i Oslo. Politiet fikk melding om knivstikkingsepisoden i Pastor Blaauws vei klokken 22.28 lørdag kveld. To personer, en jente (15) og en gutt (19) er pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse eller medvirkning til legemsbeskadigelse, og ifølge politiet var det jenta som stakk.

- Vi vet at det før knivstikkingen skal ha vært en krangel mellom to personer, hvorav den ene var den skadde. De to siktede skal ha gått bort til dem som kranglet. 15-åringen skal så ha slått til 14-åringen og så stukket henne i magen, uttaler vaktleder ved kriminalvakta i Oslo, Sindre Flaate, til Dagbladet.no.

Han forklarer at 14-åringen forsøkte å flykte etter at hun ble stukket. Jenta kom seg 2-300 meter vekk før hun segnet om i en grøftekant.

- Hun hadde nok mistet mye blod, sier Flaate til Dagbladet.no.

Pågrepet hjemme

Jenta som stakk (15) og hennes kjæreste ble klokken 01.55 i natt pågrepet utenfor jentas hjem på Romsås.

- Vi har pågrepet to personer. Dette er den 15-årige jenta og en 19-årig gutt. Flere unge skal ha vært på åstedet. Vi har kjørt vitner til kriminalvakta for avhør. Kniven som ble brukt er funnet, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Ellen Ulvin til Dagbladet.no.

Alvorlig skadet

PÅGREPET: Ei 15 år gammel jente er pågrepet og siktet for å ha knivstukket ei 14 år gammel jente i Oslo i går kveld.Foto: ROBERT S. EIK
PÅGREPET: Ei 15 år gammel jente er pågrepet og siktet for å ha knivstukket ei 14 år gammel jente i Oslo i går kveld.Foto: ROBERT S. EIK Vis mer

Den fjorten år gamle jenta er ifølge en pressemelding fra Ullevål sykehus alvorlig skadet, men tilstanden hennes skal være stabil og hun er utenfor livsfare. Jenta ble i natt operert for skader i mageregionen. Operasjonen skal ha gått bra og hennes pårørende er underrettet.

Tung helg

Vaktleder Sindre Flaate ved kriminalvakta i Oslo har hatt to strie netter på vakt. I går kveld ble Benjamin Hermansen (15) stukket ned og drept av ungdommer med tilknytning til nynazistmiljøet.

- Det har vært en tung helg. Dette er bare ungdommen. De skjønner ikke konsekvensene av sine egne handlinger, sier Sindre Flaate til Dagbladet.no.

PÅGREPET: Ei 15 år gammel jente er pågrepet og siktet for å ha knivstukket ei 14 år gammel jente i Oslo i går kveld.Foto: ROBERT S. EIK