Jente (15) savnet etter fest

Den 15 år gamle jenta dukket aldri opp til avtalt møte med sin mor fredag natt. Jenta forlot en fest i Florø klokka 20.55. Politiet har i løpet av kvelden fått to nye tips i saken, men står fortsatt uten spor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I løpet av kvelden har vi fått inn tips fra to personer som har observert jenta på vei mot sentrum, sier 1.betjent Oddvar Træen ved Fjordane politidistrikt til Dagbladet :på nettet.

Verdifulle

Han forteller at to hundepatruljer er i ferd med å finkjemme et område 1 kilometer fra Florø sentrum.

- Tipsene er verdifulle fordi vi i utgangspunktet forholdt oss til at jenta sist var sett på en fest i en privatbolig. To hundepatruljer har allerede sjekket ut området rundt denne boligen, sier Træen.

Han vil ta fortløpende stilling til om Røde Kors skal kalles inn i letearbeidet.

Den savnede jenta var fredag kveld sammen med en vennegjeng på en fest i et privathus i Krokane bydel, rundt to kilometer fra byens sentrum. Noen av vennene gikk hjem i 20.30 tiden, mens 15-åringen satt igjen sammen med to andre. De har forklart at hun gikk derfra klokken 20.55.

Dukket aldri opp

Ifølge en avtale skulle moren hente datteren i sentrum klokken 00.30, men der møte datteren aldri opp. Både mor og familie lette lørdag og søndag uten hell, og moren konktaktet politiet i går kveld. Formell savnet-melding ble levert i morges, og i ettermiddag gikk politiet ut med signalement og navn på radio.

- Vi har ingen teori om hva som kan ha skjedd. Vi håper fortsatt på å finne jenta i god behold, sier Træen, som ikke vil spekulere i om det kan ha skjedd noe kriminelt. Samtidig foretas nye avhør av vitner.

God psykisk form

15-åringen beskrives som pålitelig og i god psykisk form og politiet kjenner ikke til noen uoverenstemmelse med familien. Hun var iført en svart addidas-bukse med orange striper, grå jakke med glidelås eller boblejakke og kraftige sko da hun forsvant.