Jente (15) tiltalt for overlagt drap på Anna (30) på barnevernsinstitusjon

Kan bli idømt forvaring, som første under 18 år i Norge.

DREPT: Anna Kristin Gillebo Backlund (bildet) ble drept på behandlingssenteret Små Enheter i Vollen natt til 28. oktober i fjor. Hun ble drept av 15-åringen hun passet på. Foto: Privat
DREPT: Anna Kristin Gillebo Backlund (bildet) ble drept på behandlingssenteret Små Enheter i Vollen natt til 28. oktober i fjor. Hun ble drept av 15-åringen hun passet på. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 15 år gamle jenta som har innrømmet at hun drepte Anna Kristin Gillebo Backlund på barneversinstitusjonen Små Enheter i Asker 28. oktober i fjor, er tiltalt for overlagt drap. Det bekrefter forsvarer Cecilie Nakstad, som i formiddag informert klienten om den svært alvorlige tiltalen.

- Hun er tiltalt for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Påtalemyndigheten tar også forbehold om at de kan nedlegge påstand om forvaring, sier Nakstad til Dagbladet.

Forsvarer: - Oppfyller ikke kravene til forvaring Ingen under 18 år er tidligere dømt til forvaring i Norge. Nakstad sier jentas alder vil bli sentralt i forvaringsvurderingen, om det er skjerpende omstendigheter og om det var overlagt.

- Det er en svært snever åpning for å idømme barn under 18 år forvaring. Hun var 15 år og 1 måned på gjerningstidspunktet, og etter vår syn oppfyller hun ikke vilkårene for forvaringsstraff, sier Nakstad.

Hun sier også at det hun mener er mangelfull behandling i barnevernet vil bli en del av saken.  Avventer bevisførselen Statsadvokat Erik Førde sier han ikke vil ta stilling til om han vil be om forvaring før bevisførselen i retten er over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer