Lier 20170904
Store politistyrker rykket i formiddag ut til St. Hallvard videregående i Lier . Jente (16) alvorlig skadd etter knivstikking 
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
Lier 20170904 Store politistyrker rykket i formiddag ut til St. Hallvard videregående i Lier . Jente (16) alvorlig skadd etter knivstikking Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

Knivstikking Lier

Jente (16) alvorlig skadd etter knivstikking på skole i Lier

Ifølge Drammens Tidende ble ei 16 år gammel jente skadd i knivstikkingen. Flere elever skal ha vært vitner til hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har pågrepet en antatt gjerningsmann etter meldinger om at en person var skadd etter knivstikking på St. Hallvard videregående skole i Lier i Buskerud.

Det bekrefter politiet på Twitter, tre minutter etter at de hadde meldt at gjerningspersonen hadde rømt fra åstedet og at de søkte vedkommende.

Hendelsen fant sted rundt klokka 11 mandag formiddag. Politiet skriver klokka 12.40 at ei jente, elev ved St. Halvard videregående skole er alvorlig skadd og en ung mann er pågrepet.

- Politiet kjenner til at det er en relasjon mellom de to fra tidligere. Det er ingenting som tyder på at hun er et tilfeldig offer, skriver de videre.

Oppsøkt på skolen

TEKNISKE UNDERSØKELSER: Politiet jobber på stedet der en 16 år gammel jente ble knivstukket. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
TEKNISKE UNDERSØKELSER: Politiet jobber på stedet der en 16 år gammel jente ble knivstukket. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Ifølge de foreløpige meldingene skal en person ha blitt stukket med kniv. Vedkommende er under behandling av helsevesenet, men skadeomfanget er foreløpig ukjent.

Innsatsleder på stedet opplyser til Drammens Tidende at det var ei 16 år gammel jente som ble knivstukket. Ifølge avisas opplysninger ble jenta oppsøkt av en ung mann i skolens aula. Så skal hun ha blitt knivstukket flere ganger.

Motiv og om gjerningspersonen også var elev ved skolen, er foreløpig uvisst.

Ifølge avisa ble minst ti elever vitner til hendelsen.

- Det virket som det var en vanlig krangel mellom en gutt og ei jente. Så ser jeg at gutten begynner å slå. Etter det så ser jeg at han har en kniv, men jeg ser ikke at kniven blir brukt. Så ser jeg at han begynner å løpe så jeg løper etter han, men jeg fikk bare tatt noen bilder, forteller elev ved St. Hallvard videregående skole, Mathias Helgesen til NRK.

Han forteller videre til kanalen at han er veldig sjokkert og litt redd.

Avhør og undersøkelser

Politiet til stede med store ressurser og er bevæpnet. De opplyser at de har kontroll på situasjonen og er på stedet med flere patruljer. De gjennomfører nå avhør av vitner og gjør åstedsundersøkelser.

Det skal ikke være opplysninger om at andre enn den skadde og gjerningsmannen har vært involvert i hendelsen.

Dagbladet har forsøkt å kontakte politiet, uten hell.

Saken oppdateres.