Jente (16) anmeldte overgrep. Retten mente at det «ikke kan finne sted når offeret er så beruset at hun er bevisstløs»

Retten i Oklahoma henla saken.

MENER LOVEN BØR ENDRES: Flere aktivister og aktorer mener at loven i Oklahoma bør endres etter at retten konkluderte med at oralsex uten samtykke ikke var er strid med loven når offeret er bevisstløst på grunn av alkoholinntak. Foto: CALEB LONG / CREATIVE COMMONS
MENER LOVEN BØR ENDRES: Flere aktivister og aktorer mener at loven i Oklahoma bør endres etter at retten konkluderte med at oralsex uten samtykke ikke var er strid med loven når offeret er bevisstløst på grunn av alkoholinntak. Foto: CALEB LONG / CREATIVE COMMONS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Debatten raser etter at en 17 år gammel gutt ble frifunnet etter at han skal ha forgrepet seg på en 16 år gammel bevisstløs jente.

De to tenåringene fra Oklahoma skal ifølge The Guardian ha vært ute og drukket med venner. Jenta ble etter hvert så beruset at hun måtte bæres tilbake til guttens bil. Han skal ha kjørt henne hjem til bestemoren før hun kort tid senere havnet på sykehuset.

Jenta var angivelig bevisstløs store deler av turen og da de sykehusansatte utførte tester skal guttens DNA ha blitt funnet på baksiden av leggen og rundt munnen hennes.

Henla saken Forholdet ble anmeldt etter at jenta uttalte at hun ikke hadde noe minne av hva som hadde skjedd.

I sin egen forklaring hevdet gutten at hun hadde samtykket til å utføre oralsex på ham og at det var hennes egen idé, skriver lokalavisa Oklahoma Watch.

Hendelsen fant sted i 2014, men saken kom opp for retten i midten av april.

«Påtvunget oralsex kan ikke finne sted når offeret er så beruset at hun er bevisstløs på tidspunktet hvor den seksuelle handlingen av oralt samleie finner sted», konkluderte dommeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer