Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (16) ble dømt til 11 års fengsel for drap - anker dommen

Det bekrefter forsvarer Hege Klem.

DØMT FOR DRAP OG DRAPSFORSØK: En 16 år gammel jente er dømt til 11 års fengsel for drap og drapsforsøk på Sørlandssenteret. Hun anker nå dommen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
DØMT FOR DRAP OG DRAPSFORSØK: En 16 år gammel jente er dømt til 11 års fengsel for drap og drapsforsøk på Sørlandssenteret. Hun anker nå dommen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 16 år gamle jenta som er dømt til 11 års fengsel for drap og drapsforsøk på Sørlandssenteret i fjor, anker saken, skriver NRK.

- Hun anker på skyldspørsmålet. Hun har hele veien erkjent grove kroppsskader, men ikke forsettlig drap og drapsforsøk, sier forsvarer Hege Klem til Dagbladet.

Den 16 år gamle jenta ble i Kristiansand tingrett 25. juni dømt for å ha drept Marie Skuland (17) og for å forsøkt å drepe en 23 år gammel kvinne som ble kritisk skadd av knivstikkene hun ble påført. Aktor mener hun planla drapet, skriver NRK.

I tillegg til dommen på 11 års fengsel, må jenta betale 200 000 kroner i erstatning til foreldrene til Skuland, 230 000 kroner i erstatning til kvinnen som ble kritisk skadd, samt at hun må erstatte skadeverk for 200 000 kroner.

Jenta erklærte delvis straffskyld under rettssaken i Kristiansand tingrett, men forklarte selv at knivstikkingen var «et rop om hjelp» og ikke ment for å drepe. 16-åringen forklarte i retten at hun utførte handlingene med den intensjon å komme seg vekk fra tvangstiltak i barnevernet.

Jentas forsvarer Hege Klem mente fire år ville være en passende straff.

I månedene før drapet var 16-åringen ut og inn på en rekke forskjellige institusjoner. I løpet av ett år ble hun flyttet mellom 17 forskjellige adresser. Både barnevernstjenesten og Sørlandet sykehus har vedgått og beklaget svikt, skriver NRK.

Dommen er i tråd med påstanden til aktor, statsadvokat Jan Tallaksen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media