DØMT FOR DRAP OG DRAPSFORSØK: En 16 år gammel jente er dømt til 11 års fengsel for drap og drapsforsøk på Sørlandssenteret. Hun anker nå dommen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
DØMT FOR DRAP OG DRAPSFORSØK: En 16 år gammel jente er dømt til 11 års fengsel for drap og drapsforsøk på Sørlandssenteret. Hun anker nå dommen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Jente (16) ble dømt til 11 års fengsel for drap - anker dommen

Det bekrefter forsvarer Hege Klem.

Den 16 år gamle jenta som er dømt til 11 års fengsel for drap og drapsforsøk på Sørlandssenteret i fjor, anker saken, skriver NRK.

- Hun anker på skyldspørsmålet. Hun har hele veien erkjent grove kroppsskader, men ikke forsettlig drap og drapsforsøk, sier forsvarer Hege Klem til Dagbladet.

Den 16 år gamle jenta ble i Kristiansand tingrett 25. juni dømt for å ha drept Marie Skuland (17) og for å forsøkt å drepe en 23 år gammel kvinne som ble kritisk skadd av knivstikkene hun ble påført. Aktor mener hun planla drapet, skriver NRK.

I tillegg til dommen på 11 års fengsel, må jenta betale 200 000 kroner i erstatning til foreldrene til Skuland, 230 000 kroner i erstatning til kvinnen som ble kritisk skadd, samt at hun må erstatte skadeverk for 200 000 kroner.

Jenta erklærte delvis straffskyld under rettssaken i Kristiansand tingrett, men forklarte selv at knivstikkingen var «et rop om hjelp» og ikke ment for å drepe. 16-åringen forklarte i retten at hun utførte handlingene med den intensjon å komme seg vekk fra tvangstiltak i barnevernet.

Jentas forsvarer Hege Klem mente fire år ville være en passende straff.

I månedene før drapet var 16-åringen ut og inn på en rekke forskjellige institusjoner. I løpet av ett år ble hun flyttet mellom 17 forskjellige adresser. Både barnevernstjenesten og Sørlandet sykehus har vedgått og beklaget svikt, skriver NRK.

Dommen er i tråd med påstanden til aktor, statsadvokat Jan Tallaksen.