Jente (16) dømt for drapsplaner

Jenta og en småbarnsmor (35) er de første som er dømt i Norge for å ha planlagt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ei 16 år gammel jente og ei 35 år gammel småbarnsmor er dømt for å ha planlagt å drepe en mann i Arendal.

35-åringen er dømt til tre års ubetinget fengsel, mens Den 16 år gamle jenta får åtte måneders betinget fengsel, ifølge dommen i Aust-Agder tingrett.

Dette er første gang noen er dømt for å planlegge drap i Norge.

Tingretten mener det er bevist at kvinnen fikk med seg den da 15 år gamle jenta til å planlegge drapet på kvinnens 38 år gamle kamerat, melder NRK Sørlandet.

Drapsplanleggingen skal ha skjedd i november i fjor, og kvinnen ble siktet for forholdet samme måned.

Planene ble lagt for å dekke over at den 35 år gamle kvinnen hadde tent på et hus, som hun selv tidligere hadde eid og solgt. Bakgrunnen for brannstiftelsen skal ha vært at kvinnen mente hun fikk urettferdig lite betalt for huset.

Kameraten skulle gis skylda for brannstiftelsen, som både han og småbarnsmoren var siktet for: Han skulle dopes ned og tvinges til å skrive under en erklæring om at det var han som hadde tent på boligen. Deretter skulle mannen kveles eller kastes utfor en bro. For drapet skulle den 15 år gamle jenta få 10.000 kroner av kvinnen.

Begge de to tiltalte nektet straffskyld da rettssaken startet forrige uke.(Dagbladet.no)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer