Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (16) dømt for utpressing

Hun forsøkte å dikte opp overgrep, og er nå dømt for utpressing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LANGESUND (Dagbladet): Forsøket på utpressing skjedde i en bolig i Skien i mars 2013. 16-åringen og hennes 24 år gamle venn, som tidligere er dømt for et års ubetinget fengsel for samme forhold, var sammen med den fornærmede, en 20 år gammel mann.

Fra før hadde jenta lånt 14 000 kroner av 20-åringen, men ønsket mer, skriver Varden.no.

Den 16 år gamle jenta er dømt til to måneders betinget fengsel, som følge hennes unge alder.

Da mannen ikke ville ut med mer penger laget jenta og hennes 24 år gamle venn en felle for mannen. Ifølge Nedre Telemark tingrett skal jenta ha lokken 20-åringen inn på et rom og latt ham få kysse og klå på henne. Etter dette truet hun og hennes 24 år gamle venn mannen med politianmeldelse for seksuelt overgrep, om han ikke betalte dem 20 000 kroner.

På grunn av inngrep fra familiens side fikk ikke mannen ut pengene fra banken. Han ble, ifølge Varden, redd for følgene og forsøkte å få tak i pengene via venner og familie. Ei tante som møtte ham forstod at noe var på ferde og politiet ble koblet inn.

Jentas 24 år gamle mannlige venn er tidligere dømt til ett års ubetinget fengsel. Nå ble han i tillegg til utpressing også dømt for grov vold, kjøp av narkotika, kjøring i påvirket tilstad, kjøring uten førerkort og brudd på besøksforbudet mot sin unge venninne, da hun var kun 15 år gammel.

Dommen er i samsvar med aktor Kjell Ove Ljosåks påstand. De domfelte har to ukers ankefrist.

Hele Norges coronakart