Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (16) dømt til 11 års fengsel for drapet på Sørlandssenteret

Dømt for drapet på Marie Skuland (17).

DØMT FOR DRAP OG DRAPSFORSØK: 16-åringen er dømt til 11 års fengsel for drap og drapsforsøk på Sørlandssenteret. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
DØMT FOR DRAP OG DRAPSFORSØK: 16-åringen er dømt til 11 års fengsel for drap og drapsforsøk på Sørlandssenteret. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansand tingrett har dømt en 16 år gammel jente til 11 års fengsel for drap og drapsforsøk på Sørlandssenteret i fjor sommer, melder NRK.

17 år gamle Marie Skuland ble drept. En 23 år gammel kvinne ble kritisk skadd av knivstikkene hun ble påført.

Det var ingen forbindelse mellom domfelte og ofrene i forkant av drapet.

I tillegg til dommen på 11 års fengsel må jenta betale 200 000 kroner i erstatning til foreldrene til Skuland, 230 000 kroner i erstatning til kvinnen som ble kritisk skadd, samt at hun må erstatte skadeverk for 200 000 kroner, skriver NRK.

Jenta erklærte delvis straffskyld under rettssaken i Kristiansand tingrett, men forklarte selv at knivstikkingen var «et rop om hjelp» og ikke ment for å drepe. 16-åringen forklarte i retten at hun utførte handlingene med den intensjon å komme seg vekk fra tvangstiltak i barnevernet. Jentas forsvarer mente fire år ville være en passende straff.

I månedene før drapet var 16-åringen ut og inn på en rekke forskjellige institusjoner. I løpet av ett år ble hun flyttet mellom 17 forskjellige adresser. Både barnevernstjenesten og Sørlandet sykehus har vedgått og beklaget svikt, skriver NRK.

Dommen er i tråd med påstanden til aktor, statsadvokat Jan Tallaksen.


Dagbladet kommer med mer.