Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jente (16) gruppevoldtatt to ganger. Døde etter at voldtektsmennene tente på henne

Overgrepene, samt en kamp om jentas døde kropp, har ført til opptøyer i India.

GRUPPEVOLDTATT: Foreldrene arrangerte i går en seremoni for den 16 år gamle jenta som først skal ha blitt gruppevoldtatt to ganger, og deretter påtent av voldtektsmennene. Foto: Piyal Adhikary / Scanpix
GRUPPEVOLDTATT: Foreldrene arrangerte i går en seremoni for den 16 år gamle jenta som først skal ha blitt gruppevoldtatt to ganger, og deretter påtent av voldtektsmennene. Foto: Piyal Adhikary / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hundrevis av mennesker har protestert i Calcutta i India etter at en 16 år gammel jente først skal ha blitt voldtatt to ganger av en gruppe menn den 26. oktober i fjor, for deretter å bli tent på den 23. desember.

Jenta døde av skadene tirsdag denne uka, ifølge BBC.

- Påtent av gjerningsmennene Ifølge avisa ble jenta først voldtatt av en gruppe menn den 26. oktober. Dagen etter, da hun var på vei hjem fra politistasjonen hvor hun hadde anmeldt forholdet, ble hun igjen voldtatt av de samme mennene, ifølge avisa.

Ifølge BBC skriver enkelte indiske medier at jenta tente på seg selv lille juleaften.

Hennes far mener imidlertid at det er voldtektsmennene som står bak ugjerningen, og sier til nyhetsbyrået AFP at mennene som tente på henne gjorde det for å hindre henne fra å snakke om overgrepene.

Pågripelser Ifølge nyhetsbyrået AFP skal jenta ha sagt på dødsleiet at det var menn som stod nær voldtektsmennene som tente på henne.

Noen indiske medier skriver at det var to menn som tente på jenta.

I dag, to måneder etter det første overgrepet, gikk politiet til de første pågripelsene i saken, ifølge BBC.

- Kapret kroppen Samtidig har det vært store opptøyer i byen. Flere indiske aviser skriver blant annet at politiet skal ha forsøkt å stoppe jentas far fra å arrangere et kondulansemøte for jenta før hun ble kremert.

- Politiet var i en slik hast å kremere henne før daggry at de dro til de etterlattes hus med trusler om å bryte seg inn dersom ikke familien underskrev en godkjenning om kremasjon, skriver The Times of India.

- Politiet kapret kroppen mens det var på vei fra sitt hjem til likhuset, melder nettstedet NDTV.

Ifølge BBC benekter politiet disse påstandene og sier de ønsket å forhindre problemer i byen.

- KAMP OM LIKET: Flere indiske medier skriver at politiet truet med å bryte seg inn om ikke foreldrene ga dem liket av den døde jenta (16). Foto: Piyal Adhikary / Scanpix
- KAMP OM LIKET: Flere indiske medier skriver at politiet truet med å bryte seg inn om ikke foreldrene ga dem liket av den døde jenta (16). Foto: Piyal Adhikary / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media