India:

Jente (16) kidnappet - funnet etter ni år

Den da sju år gamle jenta Pooja Gaud ble kidnappet fra den indiske byen Mumbai i 2013. Ni år seinere har hun blitt gjenforent med moren sin. Jenta forteller nå om rystende opplevelser om tida i fangenskap.

KIDNAPPET: I 2013 ble ni år gamle Pooja Gaud kidnappet av et ektepar i Mumbai i India. Ni år seinere er hun gjenforent med moren. Foto: Politiet i Mumbai
KIDNAPPET: I 2013 ble ni år gamle Pooja Gaud kidnappet av et ektepar i Mumbai i India. Ni år seinere er hun gjenforent med moren. Foto: Politiet i Mumbai Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sju år gamle Pooja Gaud forsvant sporløst 22. januar 2013. Hun var da på skolen utenfor Mumbai i India, og skal ha blitt lurt inn i en bil av et par som lokket henne med iskrem, ifølge henne selv.

Rystende avsløringer

Paret som skal ha kidnappet Gaud skal ha kommet med trusler om å skade sjuåringen om hun gråt eller skapte oppmerksomhet.

Ifølge politiet skal paret ha kidnappet Gaud fordi de ikke hadde egne barn selv. Ifølge seniorinspektør ved politistasjonen i Mumbai, Milind Kurde, har mannen i paret blitt mistenkt for kidnapping, trusler, fysisk vold og for å ha brutt lovene om barnearbeid, skriver BBC.

Stedet der kidnapperne bodde skal ha vært bare knappe kilometeren fra der Pooja og familien bodde, ifølge Hindustan Times.

Etter Pooja ble kidnappet skal paret ha fått et barn, og da skal angivelig overgrepene mot Gaud ha blitt verre.

- De banket meg med belte, sparket og slo meg. En gang slo de meg med en kjevle så hardt at ryggen min begynte å blø. Jeg ble også tvunget til å gjøre husarbeid hjemme, og jobbe i 12-24-timers lange jobber utenfor hjemmet, forteller Gaud i et intervju.

Rømte

Etter å ha vært kidnappet i mer enn ni år klarte hun å rømme fra kidnapperne. 4. august ble hun gjenforent med moren.

Da Gaud rømte skal hun angivelig ha fått hjelp av hushjelpen Pramila Devendra, som jobbet i et annet hus, der Gaud også hadde jobbet.

Devendra visste først ikke at kidnappingen av Gaud hadde skapt stor oppmerksomhet i India. Det fant hun først ut av da hun gjorde et Google-søk. Devendra kom i kontakt med en nabo av Poojas mor, ved hjelp av et nummer som sto på en av plakatene der Pooja var etterlyst. Naboen til Gaud skal da ha gått til politiet med informasjonen.

Etter de dramatiske åra er Pooja nå gjenforent med moren og sine to brødre. Hun har fortsatt traumer, og mareritt av de dramatiske opplevelsene. Mens hun var kidnappet døde også faren hennes av kreft, og det skal også ha preget henne.

- Jeg vil hjelpe moren min økonomisk, men jeg har ikke lov. Jeg vil også studere, sier den nå 16 år gamle jenta.

Moren forteller overfor BBC at hun, naturlig nok, er enormt glad for at datteren nå har kommet til rette igjen.

- Jeg hadde gitt opp håpet om å noensinne finne datteren min. Men gudene har vært snille mot meg, sier moren Poonam Gaud til BBC.

Dyster statistikk

Pooja føyer seg inn i en dyster statistikk over kidnappinger i India de siste åra. Statistikk fra Statista viser at over 84 000 mennesker ble kidnappet i landet i løpet av 2020. Tallene har økt enormt i løpet av 15 år. I 2005 var tallet på 22 800.

BBC skriver at det er estimert at det forsvinner et barn hvert åttende minutt i India. Millioner ender opp i blant annet tvungent barnearbeid og sexarbeid i det som blir betegnet som en «lukrativ» industri.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer