PÅ STEDET: Politiet jobber på stedet natt til torsdag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PÅ STEDET: Politiet jobber på stedet natt til torsdag. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Jente (16) knivdrept på Vinstra - gutt (16) pågrepet og siktet for drap

Tre familier berørt. Kommunen har satt krisestab. Både Kripos og barnevernet er koblet inn.

  • Har du opplysninger om saken? Ta kontakt på 2400@db.no, tlf. 24 00 00 00 eller MMS 2400.

VINSTRA/OSLO (Dagbladet): Én tenåring er drept og en annen tenåring pågrepet og siktet etter en knivstikkingsepisode på Vinstra i Gudbrandsdalen i ettermiddag. En voksen person er lettere skadd.

Ved 20-tida bekrefter politiet overfor Dagbladet at den pågrepne er en gutt på 16 år, og at den avdøde er ei jente på 16 år. Begge er hjemmehørende på Vinstra. Politiet har fortsatt et uklart bilde av hendelsesforløpet på dette tidspunktet.

Etter midnatt ankom krimteknikere fra Kripos. I boligområdet Sorperoa holder teknikere fra både Kripos og Innlandet politidistrikt på med undersøkelser i et telt de har slått opp på stedet der den 16 år gamle jenta ble drept.

Overfor Dagbladet sier politiadvokat Trine Hanssen at personen er pågrepet utendørs. Overfor NRK bekrefter operasjonsleder Pål Andersen at knivstikkingen fant sted utendørs, og at den 16-årige gutten ble pågrepet rett ved avdøde.

- Det er fortsatt usikkerhet rundt hendelsesforløpet, så det ønsker jeg ikke å si noe om, sier Hanssen til Dagbladet.

- Vanskelig og tragisk

HAR SATT KRISESTAB: Nord-Frons ordfører Rune Støstad (Ap). Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
HAR SATT KRISESTAB: Nord-Frons ordfører Rune Støstad (Ap). Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Hendelsen skjedde i boligfeltet Sorperoa på Vinstra. På grunn av at begge er mindreårige, er også barnevernet koblet inn i saken.

- Tre familier er berørt. Det er en svært vanskelig og tragisk sak, sier Nord-Frons ordfører Rune Støstad (Ap) til Dagbladet.

Det er ikke kjent om siktede erkjenner straffskyld eller om personen har knyttet seg til situasjonen på noen måte. Motivet for drapet er ikke kjent.

Et stort område er sperret av.

- Fullt fokus på familiene

Ordfører Rune Støstad opplyser at kommunen nå har satt krisestab.

- Vi har opptil 15 personer på plass. Nå har vi fullt fokus på å ta oss av de berørte familiene, sier Støstad.

Politiadvokat Trine Hanssen i Innlandet politidistrikt opplyser klokka 18.35 at alle de pårørende er varslet. Hun sier videre at hendelsesforløpet framstår som uklart, og at det er uklart hvilken relasjon det er mellom de involverte.

- Vi er på stedet, med bistand fra kriminalteknikere. Kripos er også varslet, opplyser Hanssen til Dagbladet.

Vet foreløpig lite

- Vi vet foreløpig veldig lite, og det er uklart hva som har skjedd og hvilken relasjon det er mellom de involverte. Siktede ble pågrepet utendørs, og vi mener vi har pågrepet riktig person, sier politiadvokat Trine Hanssen til NTB.

Overfor NTB sier hun også at det er uklart når personen vil bli avhørt.

Lorentz Stavrum er oppnevnt som den siktedes advokat. Ved 19-tida onsdag hadde han ennå ikke rukket å snakke med sin klient.

- Jeg vet dessverre ingenting mer enn de helt foreløpige meldingene fra politiet, sier Stavrum til Dagbladet.

Like før klokka 22.30 har advokaten fremdeles ikke fått snakket med sin klient. Han sier samtidig at han ikke regner med å få gjennomført et møte før tidligst torsdag. Hvorvidt det har vært en relasjon mellom offeret og den antatte gjerningsmannen, er Stavrum ukjent med.

- Det eneste jeg har fått opplyst i kveld, er at det politiet mener er drapsvåpenet nå skal være funnet, sier advokaten.

Tilbakeholden

Politiadvokat Hansen er foreløpig tilbakeholden med opplysninger om de involverte og deres relasjon til hverandre, men opplyser at de mindreårige er over 15 år.

- Det er tragisk når mindreårige er involvert, sier hun.

Ordfører Støstad opplyser at Vinstra vidaregåande skule i kveld holder åpent for elever og foreldre som ønsker å snakke om det som er skjedd. Én av de involverte er elev ved skolen.

- Alle de involverte som vanlige folk fra Vinstra, sier han til Dagbladet.

Det var klokka 15.54 politiet fikk melding om knivstikkingen, som ifølge NRK skjedde utendørs i et boligområde, og den siktede mindreårige ble pågrepet like ved den avdøde.

Politiets operasjonsleder Pål Andersen sier til statskanalen at den voksne personen kan ha prøvd å avverge hendelsen. Vedkommende er sendt til Sykehuset Innlandet på Lillehammer med kuttskader i beinet.