Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (16) siktet for drapsforsøk

Mann stukket i ansiktet på Linderud i Oslo. To mindreårige allerede fengslet for drapsforsøk.

RYKKET UT: Brannvesenet var på stedet kort tid etter knivstikkingen seint på kvelden lørdag 1. februar. Foto: Frank Evensen / Photorunner
RYKKET UT: Brannvesenet var på stedet kort tid etter knivstikkingen seint på kvelden lørdag 1. februar. Foto: Frank Evensen / Photorunner Vis mer

Ei 16 år gammel jente er siktet for drapsforsøk etter at en mann i begynnelsen av 20-åra ble knivstukket på t-banestasjonen på Linderud i Oslo 1. februar i år.

Jenta framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag.

- Hun erkjenner ikke straffskyld, sier jentas forsvarer, advokat Petter Bonde, til Dagbladet.

Fra før er to mindreårige personer siktet og varetektsfengslet for drapsforsøket.

Mannen hadde stikkskader i ansiktet og lysken og var alvorlig skadd etter angrepet. Skadene var imidlertid ikke livstruende.

Vil lukke dørene

Siden de to første pågripelsene har det foregått en omfattende etterforskning.

- Vi kommer til å begjære siktet varetektsfengslet på bakgrunn av bevisforspillelsesfare, sier politiadvokat Rita Parnas i Oslo-politiet til Dagbladet.

Politiet vil begjære lukkede dører under dagens fengslingsmøte.

Mannen i begynnelsen av 20-åra ble knivstukket like før midnatt lørdag kveld 1. februar, og to av de siktede ble pågrepet natt til søndag 2. februar.

To mindreårige fengslet

Videoopptak fra stedet viser at den skadde mannen kom ned på stasjonen klokka 23.14, ifølge politiet. Han ringte selv etter ambulanse, skriver NTB.

De to som ble varetektsfengslet 3. februar er begge mindreårige har blitt avhørt av politiet. Det samme har den fornærmede og vitner til hendelsen.

Det er uklart om den 16 år gamle jenta som framstilles for fengsling har forklart seg for politiet.