Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (16) skutt etter knivstikkingsforsøk på Vestbredden

Såret etter å ha forsøkt å knivstikke israelere ved en bosetning på Vestbredden, ifølge den israelske hæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ei 16 år gammel jente ble skutt og såret da hun skal ha forsøkt å knivstikke israelere ved en israelske bosetning sør på den okkuperte Vestbredden søndag.

- En palestiner væpnet med kniv prøvde å stikke en fotgjenger i Hebron. Soldater på stedet svarte på den overhengende faren og skjøt mot gjerningspersonen, som ble evakuert til et sykehus i Jerusalem for medisinsk behandling, uttaler den israelske hæren.

En talsperson for sykehuset kunne ikke opplyse om jentas tilstand. Kilder i det palestinske sikkerhetsvesenet identifiserer henne som 16 år gamle Lama al-Bakri fra Hebron.

Hendelsen fant sted ved den israelske bosetningen Kiryat Arba i utkanten av den palestinske byen Hebron, som har vært åsted for mange av voldshandlingene i Palestina og Israel de siste månedene.

I Hebron bor 850 ytterliggående israelske bosettere i tungt bevoktede enklaver omringet av nærmere 200.000 palestinere.

Siden 1. oktober har det nærmest vært daglige angrep mot israelske soldater og bosettere i de okkuperte områdene. Rundt 20 israelere og 120 palestinere er drept.

Mange av palestinerne, flere av dem barn, er drept mens de gikk til angrep på israelere med kniv.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media