Jente (17): - IS holder meg som sexslave

- Blir misbrukt inntil tre ganger daglig.

BLE BELEIRET:  En 17 år gammel jente forteller at hun og rundt 40 andre jenter og kvinner blir holdt fanget av medlemmer fra terroristgruppa IS, like ved Sinjar-fjellet. I midten av august klarte om lag 80 000 yezidier å flykte fra fjellet, etter at fjellet i flere dager blitt beleiret av militante islamister fra IS, som truet med å drepe yezidiene dersom de ikke konverterer til islam. Foto: Emrah Yorulmaz/Anadolu Agency/Getty Images/Scanpix
BLE BELEIRET: En 17 år gammel jente forteller at hun og rundt 40 andre jenter og kvinner blir holdt fanget av medlemmer fra terroristgruppa IS, like ved Sinjar-fjellet. I midten av august klarte om lag 80 000 yezidier å flykte fra fjellet, etter at fjellet i flere dager blitt beleiret av militante islamister fra IS, som truet med å drepe yezidiene dersom de ikke konverterer til islam. Foto: Emrah Yorulmaz/Anadolu Agency/Getty Images/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - De behandler oss som slaver. De straffer oss og truer oss om vi prøver å motstå, sier den 17 år gamle jenta, ifølge The Telegraph.

Jenta, som tilhører yezidi-minoriteten, forteller at hun er en av rundt 40 jenter og kvinner som blir holdt fanget, og brukt som sex-slaver av terroristgruppa IS (Den islamske stat).

- De yngste er 13 år De ble tatt til fange den 3. august i år, i forbindelse med et angrep mot den nord-irakiske byen Sinjar, sier jenta, og forteller at alle de om lag 40 jentene og kvinnene som ble tatt til fange denne dagen, daglig blir seksuelt misbrukt av IS-menn.

- Våre torturister sparer ikke en gang de som har med sine små barn - ei heller de yngste jentene, som er så unge som 13 år, sier jenta til La Repubblica.

- Vil dø - Kvinnene og jentene blir voldtatt i tre rom i den øverste etasjen i bygningen. De blir misbrukt inntil tre ganger daglig av ulike menn, fortsetter 17-åringen.

Forholdene jentene lever i blir beskrevet som forferdelige. Ifølge Telegraph blir bygningen voktet av menn med våpen. Vinduene er stengt med gitter.

IS: Bildet, tatt i januar, viser en gruppe IS-medlemmer i en konvoi i Nord-Irak. Foto: Scanpix
IS: Bildet, tatt i januar, viser en gruppe IS-medlemmer i en konvoi i Nord-Irak. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg ber dere om å ikke publisere navnet mitt, for jeg skammer med sånn over det de gjør mot meg. En del av meg ønsker bare å dø, sier den 17 år gamle jenta til La Repubblica, som har intervjuet henne via mobiltelefon.

- En annen del av meg håper jeg blir spart, slik at jeg en dag vil være i stand til å omfavne mine foreldre igjen, sier hun videre.

Ringte foreldrene Jentas foreldre befinner seg i en flyktningleir i Kurdistan.

- For å plage oss ytterligere har fangevokterne fortalt foreldrene våre i detalj hva de gjør mot oss. De ler av av oss fordi de tror de er uovervinnelige, og anser seg selv som overmennesker. Men de er mennesker uten et hjerte, sier 17-åringen.

Byen de blir holdt fanget i, ligger like ved Sinjar-fjellet. I midten av august klarte om lag 80 000 yezidier å flykte fra fjellet, etter at de  i flere dager blitt beleiret av militante islamister fra IS, som truet med å drepe yezidiene dersom de ikke konverterer til islam.

Flere av dem som ikke klarte å rømme fra fjellet ble tatt til fange av IS.