Jente (17): - IS holder meg som sexslave

- Blir misbrukt inntil tre ganger daglig.

BLE BELEIRET:  En 17 år gammel jente forteller at hun og rundt 40 andre jenter og kvinner blir holdt fanget av medlemmer fra terroristgruppa IS, like ved Sinjar-fjellet. I midten av august klarte om lag 80 000 yezidier å flykte fra fjellet, etter at fjellet i flere dager blitt beleiret av militante islamister fra IS, som truet med å drepe yezidiene dersom de ikke konverterer til islam. Foto: Emrah Yorulmaz/Anadolu Agency/Getty Images/Scanpix
BLE BELEIRET: En 17 år gammel jente forteller at hun og rundt 40 andre jenter og kvinner blir holdt fanget av medlemmer fra terroristgruppa IS, like ved Sinjar-fjellet. I midten av august klarte om lag 80 000 yezidier å flykte fra fjellet, etter at fjellet i flere dager blitt beleiret av militante islamister fra IS, som truet med å drepe yezidiene dersom de ikke konverterer til islam. Foto: Emrah Yorulmaz/Anadolu Agency/Getty Images/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - De behandler oss som slaver. De straffer oss og truer oss om vi prøver å motstå, sier den 17 år gamle jenta, ifølge The Telegraph.

Jenta, som tilhører yezidi-minoriteten, forteller at hun er en av rundt 40 jenter og kvinner som blir holdt fanget, og brukt som sex-slaver av terroristgruppa IS (Den islamske stat).

- De yngste er 13 år De ble tatt til fange den 3. august i år, i forbindelse med et angrep mot den nord-irakiske byen Sinjar, sier jenta, og forteller at alle de om lag 40 jentene og kvinnene som ble tatt til fange denne dagen, daglig blir seksuelt misbrukt av IS-menn.

- Våre torturister sparer ikke en gang de som har med sine små barn - ei heller de yngste jentene, som er så unge som 13 år, sier jenta til La Repubblica.

- Vil dø - Kvinnene og jentene blir voldtatt i tre rom i den øverste etasjen i bygningen. De blir misbrukt inntil tre ganger daglig av ulike menn, fortsetter 17-åringen.

Forholdene jentene lever i blir beskrevet som forferdelige. Ifølge Telegraph blir bygningen voktet av menn med våpen. Vinduene er stengt med gitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer