HADDE ÉN UTPEKT: Humndrevis av ungdommer strømmet til Plusgymnasiet i Gøteborg i protest  da de mente en 17 år gammel kvinnelig elev ved skolen hadde lagt ut rykter og hetset medelever på Instagram. Jenta er imidlertid uskyldiig, sier svensk politi i dag. 

Foto: Alexander Ehn / NTB scanpix
HADDE ÉN UTPEKT: Humndrevis av ungdommer strømmet til Plusgymnasiet i Gøteborg i protest da de mente en 17 år gammel kvinnelig elev ved skolen hadde lagt ut rykter og hetset medelever på Instagram. Jenta er imidlertid uskyldiig, sier svensk politi i dag. Foto: Alexander Ehn / NTB scanpixVis mer

Jente (17) ble uskyldig anklaget for sex-ryktene

Ble angrepet av flere hundre ungdommer i Gøteborg. Måtte gjemme seg på hemmelig adresse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 17 år gamle jenta som ble utpekt som personen som like før jul hengte ut medelever ved en videregående skole i Gøteborg på bildetjenesten Instagram, er uskyldig.

Det skriver Göteborgs-Posten i dag.

Ifølge avisa har alle som arbeider med saken kommet fram til at jenta aldri har opprettet noen Instagram-konto, og heller aldri disponert noen konto der.

- Forbereder avhør Ifølge statsadvokat Annika Boman har ikke politiet nå noen andre mistenkte i saken, men Göteborgs-Posten erfarer at politiet forbederer å hente inn en yngre person til avhør. 

Dette skal ikke være samme person som hevdet overfor Aftonbladet å stå bak ryktene på bildedelingsnettstedet.

LYNSJESTEMNING: Det oppstod nærmest lynsjestemning i Gøteborg etter at jenter ble uthengt som horer på bildedelningtjenesten Instagram.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / NTB scanpix
LYNSJESTEMNING: Det oppstod nærmest lynsjestemning i Gøteborg etter at jenter ble uthengt som horer på bildedelningtjenesten Instagram. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / NTB scanpix Vis mer

Ifølge avisa har politiets etterforskning ledet dem til minst en annen IP-adresse.

- Nær depresjon Den 17 år gamle jenta, som før jul holdt seg på hemmelig adresse, har hele tiden hevdet sin uskyld.

- Jeg har vært i avhør hos politiet. Men jeg er falsk anklaget. Jeg har ikke gjort dette. Andre står bak kontoen på Instagram, sa hun til Expressen rett før jul.

Nå har hun endelig kunnet flytte hjem.

- Når alt nå er over har jeg det ganske bra. Men tidligere var jeg nær en depresjon, helt seriøst, skriver hun på sin blogg.

Opptøyer Det var like før jul at flere hundre opprørte ungommer samlet seg utenfor Plusgymnasiet - skolen de trodde jenta gikk på i Gøteborg.

GROV HETS: Et lite utvalg av de mange hetsemeldingene som ble lastet opp på bildedelingstjenesten Instagram. Faksimile: Expressen
GROV HETS: Et lite utvalg av de mange hetsemeldingene som ble lastet opp på bildedelingstjenesten Instagram. Faksimile: Expressen Vis mer

Ungdommene mente den 17 år gamle jenta hadde hetset andre jenter ned i 13-årsalderen, kalt dem «horer» og liknende på bildedelingstjenesten.

Det ble kastet steiner, flasker og snøballer mot politiet og andre som var i nærheten, og trafikanter i nærliggende gater ble også rammet.

I tillegg ble en ung kvinne dratt ned på bakken og utsatt for vold.

- Ble hetset Isabella Balcacian (16) er en av de mange kvinnene som ble utsatt for netthetsen.

- Personen som lastet opp bildet kalte meg for kjønnsord, og skrev at jeg hadde vært utro mot min forrige kjæreste. Det er ikke sant, sa Balcacian til Expressen.

PROTEST: Hundrevis av elever stømmet til Plusgymnasiet i Gøteborg i protest etter at unge jenter ble hengt ut som horer på sosiale medier. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / NTB scanpix Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / NTB scanpix
PROTEST: Hundrevis av elever stømmet til Plusgymnasiet i Gøteborg i protest etter at unge jenter ble hengt ut som horer på sosiale medier. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / NTB scanpix Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / NTB scanpix Vis mer

- Jeg ble opprørt, men tok det likevel ganske rolig. Jeg vet hvor jeg har mine venner. Jeg har gode, nære venner som vet at dette er løgn. Senere ble jeg sint. Jeg kjenner mange som ble rammet av dette, fortsatte hun.