Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (17) død av giftig ecstasy

I går kveld døde en 17-åring fra Buskerud etter å ha tatt giftig ecstasy for en uke siden. I lommen hennes lå ecstasy med Mitsubishi-logo - lik pillene som allerede har krevd to danske liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politi i flere europeiske land har de siste ukene drevet en intens jakt på ecstasyen som allerede har flere liv på samvittigheten. Nå har trolig de kraftige pillene krevd det første livet her i Norge.

Kort tid etter etter at den 17 år gamle jenta kom hjem sist søndag, falt hun i koma og ble bragt til Buskerud sentralsykehus. I en uke lå hun i koma på intensivavdelinga. Sent i går kveld døde hun.

Dagen før kom moren hennes til Drammens-politiet med pillene hun hadde funnet i datterens lommer. Tre lysebrune ecstasy med Mitsubishi-logo på den ene sida - et kryss på den andre, skriver Drammens Tidende.

- Pillene har samme merke som dødspillene i Danmark. Det trenger ikke å bety at de inneholder det samme. Hvem som helst kan lage denne logoen på narkotikaen de produserer, sier politibetjent Rune Bakkeli ved Drammen politidistrikt til Dagbladet.no.

De siste ukene har to danske menn omkommet etter å ha dopet seg med liknende piller. Den ene døde av store, indre blødninger og vannutredninger i lungene etter fire dager i koma. Pillene inneholdt ikke ecstasy-stoffet MDMA, men et billigere og livsfarlig stoff som heter PMA.

- Pillene vil bli sendt til undersøkelse i dag. Vi får resultatet om noen uker, sier Bakkeli.

Den 17-årige jenta trenger ikke å ha fått i seg «dødspiller» - det finnes eksempler på dødsfall også etter vanlig ecstasybruk.

Mitsubishi har i mange år - til bilprodusentens store forargelse - vært blant de mest populære og kraftigste ecstasy-pillene på markedet. De har i flere år vært å få kjøpt her til lands. Men populariteten førte også til at mange valgte å kopiere logoen - uten å stille de samme kvalitetskravene som de originale Mitsubishi-produsentene.

- Det har vært snakk om at slike piller kan inneholde stryknin eller rottegift, sier overlege Nils Erik Foss ved Buskerud sentralsykehus til Drammens Tidedende.

<B>UTALLIGE SORTER:</B> Ecstasy kommer med flere titalls forskjellige logoer. Mitsubishi-logoen har eksistert i mange år og er en av de mest populære.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media