Jente (17) funnet hengt i et tre

Svensk politi har startet drapsetterforskning.

FUNNET HENGT I TRE: Svensk politi har startet drapsetterforskning etter at en 17 år gammel jente i går morges ble funnet hengt i et tre ved en skole i nærheten av sitt hjem i Skärholmen i Stockholm.  Foto: Gunnar Seijbold/Expressen
FUNNET HENGT I TRE: Svensk politi har startet drapsetterforskning etter at en 17 år gammel jente i går morges ble funnet hengt i et tre ved en skole i nærheten av sitt hjem i Skärholmen i Stockholm. Foto: Gunnar Seijbold/ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKÄRHOLMEN/OSLO (Expressen/Dagbladet): En 17 år gammel jente ble i går morges funnet hengt i et tre ved en skole i nærheten av sitt hjem i Skärholmen i Stockholm.

Nå har politiet startet drapsetterforksning, melder den svenske avisa Expressen.

Det var en turgående som hadde funnet den unge kvinnen hengende fra et tau i et skogsparti i går morges.

Innledningsvis trodde man det dreide seg om et selvmord, men etter nærmere etterforskning har man i dag startet drapsetterforskning fordi man mistenker at noen har drept henne - og deretter fått det til å se ut som et selvmord.

- Det finnes omstendigheter som gjør at vi antar at det ligger noe kriminelt bak, sier en av etterforskerne til Aftonbladet.

Også opplysninger jentas venninner har skrevet på sosiale medier har fattet politiets oppmerksomhet.

- Det har vært mye spekulasjoner blant kompisene hennes på nettet. Det finnes spørsmål, og da må vi prøve å få svar på dem, sier stasjonssjef Linda Feldt til Expressen.

Ifølge svensk politi er det uvanlig at jenter i denne alderen henger seg selv, og at det også er en omstendighet som gjør at politiet mistenker at det kan foreligge noe kriminelt bak dødsfallet.

Politiet gjør nå tekniske undersøkelser med hunder, i tillegg til å kartlegge 17-åringens liv og omgangskrets.

- Vi har også gjort flere avhør, og vi kommer til å gjøre ytterligere. Men foreløpig har vi ingen mistenkte, sier en etterforsker til Aftonbladet.

Avisa har også snakket med en venn av den 17-årige jenta.

- Hun var en kjempeglad person som aldri var lei seg. Jeg kan ikke tenke meg at hun kunne tatt sitt eget liv, sier vennen.

Jenta har blitt sendt til rettsmedisineren for å fastslå dødsårsaken.