Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (17) hadde med seg telefon under voldtekt i bil

Kan gi politiet viktige spor.

SANDARVEIEN: Jenta gikk langs Sandarveien da en bil kom bort til henne og hun ble dratt inn i bilen før hun ble voldtatt. Ifølge politiets beskrivelser skjedde bortføringen nesten ved bilen i bildet. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto
SANDARVEIEN: Jenta gikk langs Sandarveien da en bil kom bort til henne og hun ble dratt inn i bilen før hun ble voldtatt. Ifølge politiets beskrivelser skjedde bortføringen nesten ved bilen i bildet. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ei 17 år gammel jente som skal ha blitt dratt inn i en bil og voldtatt i Sandefjord i går, har i ettermiddag forklart seg nærmere om hendelsen i et avhør med politiet.

Ifølge 17-åringens forklaring ble hun voldtatt av en mann baksetet av bilen mens en annen mann kjørte bilen.

Hun har forklart at hun ble kjørt rundt i en times tid før hun ble satt av på nesten samme sted som hun ble bortført fra; i Sandarveien i Sandefjord. Den unge jenta vet ikke selv hvor hun ble kjørt, men politiet har sikret seg mobiltelefonen hennes som kan bli et viktig spor for å kartlegge bilens bevegelser.

Telefonen var med - Hun har hatt med seg telefonen da dette skjedde. Den skal vi nå undersøke. Ved å se hvilke basestasjoner den er koblet opp mot, kan den kanskje gi svar på hvor bilen har kjørt, sier politiadvokat i Vestfold politidistrikt Lise Dalhaug til Dagbladet.

Bilen hun ble bortført i har hun beskrevet som en vanlig mørk personbil med sotede ruter bak.

- Hun har ikke en klar beskrivelse av bilen utover dette. Vi ser på om det er mulig å hente inn bilder fra overvåkingskameraer i området, men det er litt vanskelig før vi vet hvor bilen har kjørt, opplyser Dalhaug.

Undersøkt ved voldtektsmottaket Jenta har beskrevet gjerningsmennene som to mørkhudede menn i begynnelsen av 20-årene, har politiet tidligere gått ut med. Hun har videre sagt at de snakket et utenlands språk. 17-åringen kjente ikke de to personene fra før og ble dratt inn i bilen mot sin vilje.

Voldtekten ble meldt til politiet klokka 22.45 i går kveld.  Jenta ble da undersøkt på voldtekstsmottaket i Sandefjord. Foreløpig vet ikke politiet om de har DNA av gjerningsmannen eller andre biologiske spor.

- Hun har tatt de nødvendige prøvene her. Svare på disse undersøkelsene kan det ta litt tid før vi får. Før disse er klare kan vi ikke si om vi har biologiske spor, sier politiadvokat Dalhaug.

Ved jernbanestasjonen Det er ingen kjente vitner bortføringen.

- Fornærmede hadde ikke sett noen i umiddelbar nærhet, men det var mørkt så det var ikke godt å se. Vi fortsetter med undersøkelser utover kvelden, og vil blant annet foreta en rundspørring for å se om noen kan ha sett noe, sier politiadvokaten.

Sandarveien ligger langs jernbanestasjonen i Sandefjord og veien går parallelt med perrongen, men på andre siden. Det er busker, en grusplass med plass til biler i mellom jernbaneskinnene og Sandarveien. Gaten er opplyst.

Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha sett bilen i området mellom klokka 17.00 og 19.30 i går kveld, eller som har annen
informasjon.

Politiet kan kontaktes på telefon 02800.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media