NUGGETSDILLA: Stacey Irvine (17) fra England er så hekta på kyllingnuggets at det går på helsa løs.  Foto: AP/Larry Crowe/Scanpix
NUGGETSDILLA: Stacey Irvine (17) fra England er så hekta på kyllingnuggets at det går på helsa løs. Foto: AP/Larry Crowe/ScanpixVis mer

Jente (17) har bare spist McNuggets siden hun var to

Nå har legen til den britiske jenta sagt hun vil dø hvis hun fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stacey Irvine (17) fra Birmingham i England skal angivelig bare ha spist kyllingnuggets fra McDonalds nesten hele livet.

Avisa The Daily Telegraph omtaler jentas historie. Hun og mora hennes påstår at etter at mora tok henne med på å en McDonalds-restaurant da hun var to år, har hun vært hekta.

- Hun sier hun elsker kyllingbitene så mye at hun ikke vil spise noe annet, sier Evonne Irvine (39) til avisa.

Kan dø Nå advarer legen til jenta mot å spise så lite variert. Årene i tunga hennes har hovna opp og hun lider av blodmangel. Hun har fått en rekke blodinjeksjoner og er satt på en vitaminkur.

Legene frykter jenta skal dø av den ensidige matrutinen.

- Det knuser hjertet mitt å se hun spise de forbannede nuggetsene. Hun er blitt fortalt at hun vil dø hvis hun fortsetter, men hun vil ikke spise annet, hevder kvinnen.

Mye salt, lite vitaminer Ifølge avisa inneholder en porsjon av de frityrstekte kyllingbitene 280 kalorier, 17 gram fett, 16 gram karbohydrater, 14 gram proteiner og 600 milligram natrium.

Dersom 17-åringen spiser tre porsjoner hver dag skal hun, ifølge avisa, i seg tre ganger så mye fett hun og nesten dobbelt så mye salt som er anbefalt i løpet av en dag.

Og nesten ingen vitaminer, for en porsjon innholder bare to prosent av det daglige C-vitaminbehovet.