Jente (17) kidnappet i Oslo

Gjerningsmennene ringte faren og ba om løsepenger. I kveld ble tre unge menn tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo politiet pågrep ved 19-tida tre unge menn ved Mortensrud T-banestasjon i spaningsoperasjon.

De tre skal lørdag kveld ha kidnappet ei 17 år gammel jente i fra Oslo. Jenta skulle ut en tur lørdag, men kom aldri tilbake. Da faren ble urolig, meldte han henne savnet til politiet. Like etterpå ringte kidnapperne.

- Han fikk en telefon i fra kidnapperne som krevde penger for å slippe datteren fri. Det var snakk om gjeld som hun skulle ha til dem. Jeg vil ikke gå inn på hvor mye penger det var snakk om, sier operasjonsleder Hilde Walsø til Dagbladet.no.

Faren avtalte et møte med kidnapperne, der han skulle gi dem pengene for å få datteren igjen. Deretter tok han kontakt med politiet.

- Han avtalte å møte dem på Mortensrud T-banestasjon. Der skulle de overlevere datteren. Faren møtte opp, og var tilstede da vi slo til og pågrep tre personer på henholdsvis 19, 17, og 17 år. mistenkt for ugjerningen, sier hun til Dagbladet.no

- De hadde med seg jenta. Hun ble tatt hånd om av helsepersonell etter aksjonen, og de fikk undersøkt henne før hun ble tatt hånd om av sin far. Hun var opprørt, men i forholdsvis bra form, opplyser Walsø.

Jenta blir nå avhørt av politiet. Walsø opplyser at de tre nå er siktet for straffelovens paragraf 223 «frihetsberøvelse». De er fortsatt ikke avhørt, og kan tidligst framstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Kidnapping og utpressing kan medføre svært strenge fengselsstraffer.

TATT: De tre mistenkte kidnapperne skulle overlevere jenta (17) mot penger på Mortensrud T-banestasjon (bildet). Her slo politiet til.