Jente (17) knivstukket og drept på asylmottak i Sunndal

18-åring pågrepet av politiet.

 SUNNDAL ASYLMOTTAK:  Ambulansepersonell skimtes i inngangen til asylmottaket i Sunndal, der en 17 år gammel jente ble drept torsdag kveld.
SUNNDAL ASYLMOTTAK: Ambulansepersonell skimtes i inngangen til asylmottaket i Sunndal, der en 17 år gammel jente ble drept torsdag kveld.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 17 år gammel jente er bekreftet død etter at politiet fikk melding om knivstikking på et asylmottak i Sunndal på Nordmøre.

Politiet antar at jenta, som er født i 1998, var beboer ved mottaket. Det samme gjelder den antatte gjerningsmannen. Begge skal være fra Eritrea.

- Født i 97 Den antatte gjerningsmannen - en annen beboer ved mottaket - skal ifølge politiet være født i 1997. Det opplyser operasjonsleder Jarl Aspen ved Nordmøre- og Romsdal politidistrikt til Adresseavisen.

- Den antatte gjerningspersonen stakk fra stedet, men ble pågrepet av politiet, sier Aspen til Dagbladet.

Sunndal asylmottak har omtrent 330 beboere totalt. Av disse er omtrent hundre enslige mindreårige flyktninger fordelt på to avdelinger som til enhver tid har døgnbemanning. På disse avdelingene bor ungdom mellom 15 og 18 år.

- Den pågrepne mannen har vært her i ett år, offeret ikke fullt så lenge, forteller operasjonslederen til NTB.

Vaktene hørte bråk Foreløpig kan ikke politiet si noe om hva som var foranledningen til knivstikkingen. Det vet heller ikke leder Bente Mosbakk for innvandringstjenesten i kommunen, som var på stedet kort tid etter at ambulansen ankom.  

- Slik jeg foreløpig har oppfattet situasjonen skal en gjeng ha vært samlet i et rom som ligger vegg i vegg med vaktrommet. Miljøarbeiderne hørte bråk fra rommet, og gikk inn og fikk se situasjonen, forklarer Mosbakk til Dagbladet.   

Kaotisk situasjon Kommunen - som er ansvarlig for driften av mottaket - har satt krisestab, og det er kalt inn ekstra folk på jobb for å håndtere situasjonen, som Mosbakk beskriver som kaotisk.   

- Vi har fått ut mange ansatte, og mangedoblet bemanningen vår, sier Mosbakk, som opplyser at det vil holdes et informasjonsmøte om saken i morgen tidlig.

Politiet jobber nå med å avhøre folk som kan ha skjedd hva som skjedde. I tillegg vil de avhøre den pågrepne 18-åringen så fort han er i stand til det. Åstedet er blitt avsperret. 

-  Det er foreløpig uvisst hvor mange vitner som var i nærheten, sier Aspen i politiet til Dagbladet.

Ordføreren: - Tragisk Ordfører Ståle Refstie (Ap) forteller at det har vært få problemer ved mottaket tidligere - og at folk i kommunen har vist stort engasjement for flyktningene. Institusjonen har vært i drift siden 1998, og sikrer viktige arbeidsplasser for bygda.

- Det har vært noen mindre alvorlige hendelser med ujevne mellomrom. Dette er åpenbart mennesker som kommer med en stor ballast, men jeg mener tonen mellom asylsøkerne og innbyggerne har vært god. Dog er det alltid en fare for at folk blir redde når slike ting skjer, sier Refstie til NTB.


Han synes det som har skjedd er trist.

- Dette er en tragisk hendelse, både for beboerne på mottaket og for dem som jobber der. Nå må vi jobbe for å finne ut hvordan det kunne skje, sier han til NTB.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram