Jente (17) overfalt og voldtatt i Bergen

Politiet jakter på en mann som snakker gebrokkent norsk og har en skjev fortann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 17 år gammel jente skal ha blitt overfalt og voldtatt på en gangvei i Sandviken i Bergen fredag kveld, skriver Bergens Tidene.

- Jenta kom med buss fra byen og gikk av bussen ved Handelshøyskolen. På vei hjem så hun en mann som stirret på henne, sier Jannicke Bremar Johannessen ved vold- og sedelighetsavsnittet i Bergens-politiet til Dagbladet.

I 22- tiden var hun ute igjen for å handle og møtte på den samme mannen, skriver BT.

Politiet betegner voldtekten som en svært alvorlig sak. De får kjennskap til hendelsen natt til mandag.

Brukte makt

- De gikk mot hverandre på fortauet. Gjerningsmannen tar kontakt med henne. Det ble brukt noe makt, før han gjennomfører voldtekt på henne, sier Johannessen til Dagbladet.

Voldtekten skal ha skjedd på en gangsti opp til Handelshøyskolen. Stien, kalt Jegerbakken, ligger midt i et grøntområde og stedet var derfor delvis lukka for innsyn. Det skal ikke ha vært noen vitner på stedet.

I avhør har 17-åringen gitt en beskrivelse av en mann trolig mellom 30-45 år, som ifølge henne skal ha utseende fra Midtøsten.

Ønsker tips

– Han er beskrevet som rundt 1.70 høy, med en fortann som er litt skjev. Han gikk i sort bukse og jakke, og muligens en blå t-skjorte. Han snakket gebrokkent norsk, sier Johannessen.

Politiet går ut med beskrivelser fordi de ønsker tips i saken.

Da Dagbladet snakket med politiet i 13-tiden, hadde de ingen mistenkte i saken.

- Jenten er naturlig nok preget av det som har skjedd, sier hun. Mjøs ønsker ikke å si noe ytterligere om saken nå, sier bistandsadvokat til 17-åringen, Ellen Eikeseth Mjøs, til Bergens Tidene.