Jente (17) overfalt og voldtatt

Angrepet på gangvei i Oslo tidlig i dag morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 17 år gamle jenta var ikke langt fra hjemmet da hun ble overfalt av en mørkkledd mann.

Jenta hadde vært i sentrum sammen med venner, og gikk hjemover til fots da hun ved fem-tiden ble overfalt på gangveien like ved Njårdhallen mellom Makrellbekken og Hovseter. Overfallsmannen angrep jenta og voldtok henne på gangveien, opplyser politiet.

- Hun er nå brakt til voldtektsmottaket hvor hun nå blir undersøkt og får behandling. Hvis hun orker, håper vi å få snakket mer med henne senere i dag. Krimteknikere jobber nå for å sikre spor på og ved gangveien der voldtekten skal ha skjedd, sier Per-Olav Utgaard ved kriminalvakta i Oslo.

Foreløpig har politiet bare en vag beskrivelse av voldtektsmannen.

- Han kan være av østeuropeisk herkomst, ettersom han skal ha snakket gebrokken engelsk med det hun beskriver som østeuropeisk aksent. Videre skal han være mørkhåret og kledd i mørke klær, og omlag 175 centimeter høy, opplyser Utgaard.

Politiet har på nåværende tidspunkt ikke grunnlag til å kople denne voldtekten til andre overfallsvoldtekter i Oslo den siste tiden. Samtidig sier Utgaard at kriminalvakta har registrert etterlysningen fra Søndre Buskerud politidistrikt i går, der en litauisk 24-åring nå er ettersøkt over hele verden etter en grov gruppevoldtekt og ran i Drammen fredag forrige uke. Denne voldtekten skjedde også på en gangvei, og politiet frykter at 24-åringen vil begå nye overfall på rømmen.

Vi har registrert denne saken, men det er alt for tidlig å eventuelt kople de sakene sammen, sier Utgaard til Dagbladet.no.

Jente (17) overfalt og voldtatt